Čuda izborne godine: Nove niše za kontejnere na šest lokacija

niša za kontejnere u ulici Kačanik (Sarajevo, juni 2010)Na šest lokacija u opštini Stari Grad je završeno postavljanje natkrivenih niša za kontejenere.

Izgrađene su natkrivene niše za kontejnere u ulicama: Nalina, Kačanik 1, Kačanik 2, Safvet-bega Bašagića i Sedrenik, dok je u ulici Boguševac na betonsku podlogu postavljena ogradna, zaštitna mreža.

Radovi su se odvijali u dvije faze. Prva faza je podrazumijevala kompletne građevinske radove, a druga montažerske sa postavljanjem metalnih elemenata, cijevi i mreža, te limenih pokrivača koji štite kontejnere od padavina i širenja neugodnih mirisa.

Još preostaje da građani na ovim lokacijama nauče ubaciti smeće u kontejnere, a ne pored njih, i biće neke koristi od ove novine.

U Bosni i Hercegovini je u toku IZBORNA GODINA, a to vam svugdje u svijetu bude cca 365 dana kada se vlast dokazuje svojim glasačima na razne načine. Jedan od tih načina je i uljepšavanje životne sredine, pa se tako u sarajevskim opštinama sve nadiglo da dokaže kako se nešto uradilo za mandata.

Nerijetko se čeka upravo posljednja godina, odnosno godina isticanja mandata pa da se zasuču rukavi i prione na posao. Zato se ovi osvrti na učestale radove i popravke i zovu ČUDA IZBORNE GODINE. Kako reče jedan stari pošteni taksista: “Dabogda nam svaka izborna bila”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *