Čuda izborne godine: Novi izgled Malog Bravadžiluka

Mali Bravadžiluk (juni 2010)Završeno je popločavanje ulice Mali Bravadžiluk.

Ova ulica je trebala biti sanirana i asfaltirana u sklopu radova u ulici Bravadžiluk. Međutim, u želji da umjesto asfaltiranja bude urađeno popločavanje, što iziskuje znatno veće finansijske troškove, radovi su prolongirani i nastavljeni su nakon što su obezbjeđena sredstva.

Radove je izvodila ista firma koja je radila sanaciju i rekonstrukciju Bravadžiluka, kao i sanaciju Ferhadije. U Malom Bravadžiluku je izvršeno postavljanje betonske podloge i kamenih ivičnjaka, izdizanje šahtova, slivnika, nivelisanje, te postavljanje kamenih ploča.

U Bosni i Hercegovini je u toku IZBORNA GODINA, a to vam svugdje u svijetu bude cca 365 dana kada se vlast dokazuje svojim glasačima na razne načine. Jedan od tih načina je i uljepšavanje životne sredine, pa se tako u sarajevskim opštinama sve nadiglo da dokaže kako se nešto uradilo za mandata.

Nerijetko se čeka upravo posljednja godina, odnosno godina isticanja mandata pa da se zasuču rukavi i prione na posao. Zato se ovi osvrti na učestale radove i popravke i zovu ČUDA IZBORNE GODINE. Kako reče jedan stari pošteni taksista: “Dabogda nam svaka izborna bila”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *