Čuda izborne godine: Počela izgradnja saobraćajnice Trčivode

izgradnja saobraćajnice TrčivodePočeli su radovi na izgradnji dijela saobraćajnice u ul Trčivode u dužini od 227 metara, od ulice Nalina prema ulici Trčivode.

Radi se o izgradnji potpuno nove saobraćajnice, a radiće se iskop zemlje sa utovarom i odvozom, izrada nasipa od iskopanog materijala ili materijala iz pozajmišta, betoniranje potpornog zida na jednom dijelu trase, izrada odvodne kišne kanalizacije, izrada tampona i asfaltiranje.

Trenutno se na dijelu iz pravca ulice Nalina radi iskop trase, odvoz materijala sa dovozom i nasipom materijala iz pozajmišta, te tamponiranje sa valjanjem. Rok za završetak radova je 60 radnih dana.

U Bosni i Hercegovini je u toku IZBORNA GODINA, a to vam svugdje u svijetu bude cca 365 dana kada se vlast dokazuje svojim glasačima na razne načine. Jedan od tih načina je i uljepšavanje životne sredine, pa se tako u sarajevskim opštinama sve nadiglo da dokaže kako se nešto uradilo za mandata.

Nerijetko se čeka upravo posljednja godina, odnosno godina isticanja mandata pa da se zasuču rukavi i prione na posao. Zato se ovi osvrti na učestale radove i popravke i zovu ČUDA IZBORNE GODINE. Kako reče jedan stari pošteni taksista: “Dabogda nam svaka izborna bila”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *