Čuda izborne godine: Počela sanacija Vrbanjuše

sanacija VrbanjušeOpćina Stari Grad i Direkcija za ceste Kantona Sarajevo, potpisali su Ugovor sa KJKP „Rad” o izvođenju radova na ljetnom održavanju cesta na području Kantona Sarajevo za period od 15.03.-15.11.2010. godine.

Radnici KJKP “Rad” su počeli izvoditi asfalterske radove na sanaciji kolovozne konstrukcije u ulici Vrbanjuša (dionica od ulica Sagrdžije do ulica Budakovići).

Radiće se zasijecanje ivica asfalta, ručni iskop oštećenog asfalta, vađenje oštećenih ivičnjaka i ugradnja novih, izrada nosećih slojeva materijala, izrada izravnjavajućeg sloja asfalta, izdizanje slivnih rešetki i vodovodnih šibera na potrebnu visinu i na kraju izrada završnog sloja asfalta od eruptivnog agregata.

U Bosni i Hercegovini je u toku IZBORNA GODINA, a to vam svugdje u svijetu bude cca 365 dana kada se vlast dokazuje svojim glasačima na razne načine. Jedan od tih načina je i uljepšavanje životne sredine, pa se tako u sarajevskim opštinama sve nadiglo da dokaže kako se nešto uradilo za mandata.

Nerijetko se čeka upravo posljednja godina, odnosno godina isticanja mandata pa da se zasuču rukavi i prione na posao. Zato se ovi osvrti na učestale radove i popravke i zovu ČUDA IZBORNE GODINE. Kako reče jedan stari pošteni taksista: “Dabogda nam svaka izborna bila”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *