Čuda izborne godine: Počelo asfaltiranje Odobašine

asfaltiranje Odobašine ulice (Sarajevo, juni 2010)Radovi na sanaciji Odobašine ulice, koja pripada Mjesnoj zajednici „Marijin dvor-Crni vrh”, započeli su u utorak 15. juna 2010. godine.

Pošto se radi o veoma frenkventnoj saobraćajnici odlučeno je da se sanacija ulice radi iz dva dijela. Radovi su započeli sa gornje strane Odobašine između ulice Crni vrh i objekta Centra za mlade na Gorici.

Tokom izvođenja radova saobraćaj je preusmjeren na alternativnu saobraćajnicu.

Radnici su do sada završili sa uklanjanjem gornjeg sloja starog asfalta i rade na izdizanju i nivelisanju postojećih šahtova za odvod oborinskih voda. Projektom je također planirano da se prije asfaltiranja ovog dijela Odobašine ukloni oštećeni asfalt sa trotoara koji će biti zamijenjen novim kao i betonom na pojedinim mjestima gdje širina trotoara nije dovoljna za polaganje asfalta.

Nakon završetka ovog dijela radovi započinju na sanaciji drugog dijela Odobašine ulice između Centra za kulturu i Kranjčevićeve ulice. Završetak projekta sanacije planiran je sredinom jula ove godine.

U Bosni i Hercegovini je u toku IZBORNA GODINA, a to vam svugdje u svijetu bude cca 365 dana kada se vlast dokazuje svojim glasačima na razne načine. Jedan od tih načina je i uljepšavanje životne sredine, pa se tako u sarajevskim opštinama sve nadiglo da dokaže kako se nešto uradilo za mandata.

Nerijetko se čeka upravo posljednja godina, odnosno godina isticanja mandata pa da se zasuču rukavi i prione na posao. Zato se ovi osvrti na učestale radove i popravke i zovu ČUDA IZBORNE GODINE. Kako reče jedan stari pošteni taksista: “Dabogda nam svaka izborna bila”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *