Privremeno sanirana rupa u ulici Safvet-bega Bašagića

Privremeno sanirana rupa u ulici Safvet-bega Bašagića (Sarajevo, juli 2010)
Privremeno sanirana rupa u ulici Safvet-bega Bašagića (Sarajevo, juli 2010)
Dugo vremena je oštećeni kolovoz ugrožavao učesnike u saobraćaju u ulici Safvet-bega Bašagića, da bi se konačno prije tri mjeseca pristupilo sanaciji.

Nakon početnog iskopavanja dijela oko rupe u ulici, koja inače ima problem sa propadanjem tla, a nalazi se u neporednoj blizini Baščaršijskog trga, “iskopina” je stajala ograđena tri mjeseca usporavajući saobraćaj na tom dijelu obzirom da je isključena kompletna vozna traka.

Nedavno smo poslali upit načelniku opštine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću, šta se planira sa ovom “iskopinom”. Umjesto pismenog odgovora smo dobili praktični.

Nakon tri mjeseca stajanja u mjestu i samo nekoliko dana nakon upita rupa je zatrpana i asfaltirana. Iako je, prema riječima izvođača radova, sanacija rupe privremene prirode.

Zato, pitajte, interesujte se kod nadležnih šta je sa vašim problemima.

Iz ovog primjera možete vidjeti da se dosta toga može promjeniti ako se i sami zainteresujete i uključite u rješavanje problema svakodnevnice.

U Bosni i Hercegovini je u toku IZBORNA GODINA, a to vam svugdje u svijetu bude cca 365 dana kada se vlast dokazuje svojim glasačima na razne načine. Jedan od tih načina je i uljepšavanje životne sredine, pa se tako u sarajevskim opštinama sve nadiglo da dokaže kako se nešto uradilo za mandata.

Nerijetko se čeka upravo posljednja godina, odnosno godina isticanja mandata pa da se zasuču rukavi i prione na posao. Zato se ovi osvrti na učestale radove i popravke i zovu ČUDA IZBORNE GODINE. Kako reče jedan stari pošteni taksista: “Dabogda nam svaka izborna bila”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *