Čuda izborne godine: Sanacija pješačkih staza u Vilsonovom

Vilsonovo šetalište (Sarajevo, juli 2010)Protekle sedmice su počeli radovi na sanaciji pješačke staze u Vilsonovom šetalištu, uz lijevu obalu Miljacke, na potezu od mosta Suade Dilberović i Olge Sučić do mosta Ars Aevi.

Radovi će trajati do 15. septembra 2010. godine, a navedeni projekat obuhvata sanaciju pješačke staze završno obrađenu kamenim pločama, izgradnju niša za parkovske klupe, postavljanje urbanog mobilijara, hortikulturalno uređenje dijela koji graniči sa šetnicom, te rekonstrukciju postojeće i ugradnju nove rasvjete.

U Bosni i Hercegovini je u toku IZBORNA GODINA, a to vam svugdje u svijetu bude cca 365 dana kada se vlast dokazuje svojim glasačima na razne načine. Jedan od tih načina je i uljepšavanje životne sredine, pa se tako u sarajevskim opštinama sve nadiglo da dokaže kako se nešto uradilo za mandata.

Nerijetko se čeka upravo posljednja godina, odnosno godina isticanja mandata pa da se zasuču rukavi i prione na posao. Zato se ovi osvrti na učestale radove i popravke i zovu ČUDA IZBORNE GODINE. Kako reče jedan stari pošteni taksista: “Dabogda nam svaka izborna bila”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *