Čuda izborne godine: Sanacija potpornih zidova u Starom gradu

Ramića banja, SarajevoUsljed vremenskih nepogoda, nastanka klizišta, naglih obrušavanja i jakih oborinskih voda u predhodnom periodu došlo je do odrona na više mjesta na području opštine Stari Grad.

Pripadnici Službe za komunalne poslove i investicije izašli su na lice mjesta i snimili stanje na terenu, te napravili tehničko rješenje za novonastalo stanje, tako da je u 2010. godini planirana sanacija i izgradnja potpornih zidova u ulicama, Maguda 1 i Turbe 7 (Babića bašča), Ramića banja 11 i Ramića banja 34 na Sedreniku, Bostarići od 2 do 4 (Širokača), Toka Džeka, Ispod oraha (Vratnik), Žagrići 11.

Žagrići, SarajevoU narednom periodu očekuje se početak radova na dvije lokacije i to na Vratniku, u ulici Ispod oraha, gdje je zbog jakih oborinskih voda došlo do odrona kamenog zida, uradit će se zidanje porušenog zida u dužini od 7,5 metara, te dozidati već postojeći od 16 metara.

Sljedeća lokacija za saniranje potpornog zida je u ulici Žagrići 11, gdje se zbog vremenskih nepogoda stari potporni zid urušio na obližnju cestu. Više informacija o ovim projektima moći ćete čitati na SARAJEVO.co.ba.

U Bosni i Hercegovini je u toku IZBORNA GODINA, a to vam svugdje u svijetu bude cca 365 dana kada se vlast dokazuje svojim glasačima na razne načine. Jedan od tih načina je i uljepšavanje životne sredine, pa se tako u sarajevskim opštinama sve nadiglo da dokaže kako se nešto uradilo za mandata.

Nerijetko se čeka upravo posljednja godina, odnosno godina isticanja mandata pa da se zasuču rukavi i prione na posao. Zato se ovi osvrti na učestale radove i popravke i zovu ČUDA IZBORNE GODINE. Kako reče jedan stari pošteni taksista: “Dabogda nam svaka izborna bila”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *