Čuda izborne godine: Sanacija razbijenih ploča u Ferhadiji

Razbijene poče u FerhadijiU toku su radovi na sanaciji i zamjeni popucalih kamenih ploča u ulici Ferhadija.

Lijeva strana ulice već je završena, a ove sedmice se izvode radovi na desnoj strani i trebali bi biti gotovi do kraja sedmice.

Radovi su počeli 28. aprila 2010. godine i trebali su trajati 18 dana ali je u međuvremenu došlo do proširenja Ugovora, tj, radovi su prošireni do Apoteke koja nalazi na raskrsnici ulica Fra Grge Martića, Ferhadije i Štrosmajerove, te je rok produžen.

Po završetku radova u Ferhadiji, izvođač će nastaviti radove u Malom Bravadžiluku gdje će se također raditi popločavanje. Rekonstrukcije ulice do Gradske tržnice je planirana u periodu septembar-oktobar 2010. godine.

U Bosni i Hercegovini je u toku IZBORNA GODINA, a to vam svugdje u svijetu bude cca 365 dana kada se vlast dokazuje svojim glasačima na razne načine. Jedan od tih načina je i uljepšavanje životne sredine, pa se tako u sarajevskim opštinama sve nadiglo da dokaže kako se nešto uradilo za mandata.

Nerijetko se čeka upravo posljednja godina, odnosno godina isticanja mandata pa da se zasuču rukavi i prione na posao. Zato se ovi osvrti na učestale radove i popravke i zovu ČUDA IZBORNE GODINE. Kako reče jedan stari pošteni taksista: “Dabogda nam svaka izborna bila”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *