Čuda izborne godine: Sanacija stepeništa u Centru

Čuda izborne godineU sarajevskoj opštini Centar je u proteklom periodu sanirano i izgrađeno nekoliko stepeništa i pješačkih staza.

U MZ “Koševsko brdo” je završena izgradnja betonske pješačke staze u ulici Jukićeva 11-13. Sanirano je stepenište i postavljen novi rukohvat u ulici Muhameda Hadžijahića 16-18.

U MZ “Park-Višnjik” završena je izgradnja pješačke staze u ulici Bolnička 36 kao i sanacija stepeništa u ulici Zaima Šarca 47, dok je na području MZ “Breka-Koševo II” duž stepeništa u ulici Himze Polovine preko puta broja 31 postavljena nova ograda.

Početkom maja na području MZ “Trg oslobođenja-Centar” je završena sanacija pristupnog puta koji povezuje ulicu Branilaca Sarajeva broj 31 i 33 sa pijacom “Sirano”, pri čemu su oštećene kamene ploče zamijenjene sarajevskim kamenom “hreša”.

U MZ “Ciglane-Gorica” tokom maja su započeti radovi na sanaciji pješačke staze i stepeništa koji povezuju ulicu Husrefa Redžića sa Trgom Merhemića broj 3, a završetak radova je planiran tokom juna. Po okončanju radova na Ciglanama, u MZ “Skenderija-Podtekija” će biti započeta sanacija stepeništa u ulici Ejuba Ademovića te postavljanje fuga duž kamenog stepeništa u ulici Tekija.

U Bosni i Hercegovini je u toku IZBORNA GODINA, a to vam svugdje u svijetu bude cca 365 dana kada se vlast dokazuje svojim glasačima na razne načine. Jedan od tih načina je i uljepšavanje životne sredine, pa se tako u sarajevskim opštinama sve nadiglo da dokaže kako se nešto uradilo za mandata.

Nerijetko se čeka upravo posljednja godina, odnosno godina isticanja mandata pa da se zasuču rukavi i prione na posao. Zato se ovi osvrti na učestale radove i popravke i zovu ČUDA IZBORNE GODINE. Kako reče jedan stari pošteni taksista: “Dabogda nam svaka izborna bila”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *