Čuda izborne godine: U toku uređenje parka Jezero

park Jezero, SarajevoOtkako traje projekt uređenja parka “Jezero” ukupne površine sedam hektara radnici komunalnog preduzeća “Park” su očistili i na gradsku deponiju odvukli nagomilani otpad te poravnali zemljište.

RAdnici Parka su izgradili i pješačku, trim i biciklističku stazu dugu 1'200 metara, posadili više stotina sadnica srednjeg i visokog rastinja – hrasta, graba, kestena, bukve i javora te raznovrsnog grmlja. Zasađena je i trava na površini od 3'680 kvadratnih metara.

U parku su uređene dječije igralište sa klackalicama i toboganom, postavljene klupe za odmor, a u narednom periodu je planiran nastavak izgradnje i uređenja trim staze sa pratećim elementima, izgradnja betonskih propusta za vodu i obnova rigola od oblutaka, postavljanje dodatnog mobilijara na dječijem igralištu gdje će biti izgrađen zidić od cigle i pokriven parkovskim štaflama. Istovremeno će se raditi na uređenju zelenih površina.

U Bosni i Hercegovini je u toku IZBORNA GODINA, a to vam svugdje u svijetu bude cca 365 dana kada se vlast dokazuje svojim glasačima na razne načine. Jedan od tih načina je i uljepšavanje životne sredine, pa se tako u sarajevskim opštinama sve nadiglo da dokaže kako se nešto uradilo za mandata.

Nerijetko se čeka upravo posljednja godina, odnosno godina isticanja mandata pa da se zasuču rukavi i prione na posao. Zato se ovi osvrti na učestale radove i popravke i zovu ČUDA IZBORNE GODINE. Kako reče jedan stari pošteni taksista: “Dabogda nam svaka izborna bila”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *