Da li će Evropska komisija spasiti Ćiru?

Sudbina “Vodenog Ćire”, simpatičnog parobroda koji je prije nekoliko godina bio turistički hit u BiH i regiji, a koji ovih dana, usljed poplava i neodgovornosti čelnih ljudi općine Rudo, propada, i dalje je neizvjesna.

Vodeni ćiro

Tim povodom, prije mjesec dana, grupa entuzijasta iz Rudog pokrenula je peticiju za spas “Ćire”, a DEPO portal u tu svrhu uputio dopis Evropskoj komisiji, kao financijeru ovog projekta, u kojem je, između ostalog, zatražen stav Dimitrisa Kourkoulasa, šefa delegacije Evropske komisije u BiH, o ovom pitanju, te koje će konkretne mjere Evropska komisija poduzeti da bi projekat “Vodenog Ćire” opstao.

Kako se niko iz Evropske komisije ni na koji način nije očitovao po ovom pitanju, kontaktirali smo Bojana Bajića, autora ideje “Vodeni Ćiro” i pokretača akcije za spas ovog projekta:

– Ja nikada nisam uputio bilo kakav pismeni dopis Evropskoj komisiji, tako da nemam ni pisani odgovor, ali sam telefonom razgovarao sa ambasadorom Kourkoulasom, i on mi je u tom razgovoru obećao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da pomogne ovom projektu. Ja se samo bojim da u međuvremenu papir o vlasništvu nad “Vodenim Ćirom” nije poslat u općinu Rudo, što bi bilo veoma loše. U svakom slučaju, mi u srijedu, 2. decembra u 14h, Evropskoj komisiji predajemo peticiju za spas “Ćire” , koju je potpisalo oko 800 građana Bosne i Hercegovine, pa ćemo vidjeti šta će dalje biti – kazao je Bojan Bajić za DEPO.

Istog dana ispred zgrade Evropske komisije bit će održani i zvanični protesti, a DEPO poziva sve one koji žele da svoj glas daju za spas nekadašnje turističke atrakcije Istočne Hercegovine i podrže jednu pozitivnu ideju, da se pridruže ovom protesnom skupu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *