Damir Džumhur je evropski prvak!

Damir Džumhur, evropski juniorski prvak u tenisuSenzacija i najbolji rezultat u istoriji bosanskohercegovačkog tenisa Damira Džumhura se već desila kada se na Evropskom juniorskom prvenstvu plasirao u finale.

Damiru to nije bilo dovoljno i odlučio je da ići do kraja i ostvariti apolutnu pobjedu uzevši titulu EVROPSKOG PRVAKA u tenisu za juniore do 18 godina.

Iako se po rezultatu finalnog susreta – 2-0 (6-1, 6-4), može zaključiti da je protivnik bio lagan, ne traba zaboraviti da je Španac Artuned Martinavarra 94. igrač svijeta.

Skor Damira Džumhura na ovom Evropskom prvenstvu u Švajcarskoj je bio zaista impresivan, obzirom da je dozvolio protivnicima da mu uzmu samo jedan jedini set u šest odigranih mečeva.

Damir je krenuo u drugom kolu turnira, pobjedom nad Danil Proskurom od 2-0. Isti rezultat je postigao i protiv Ciaran Fitzgeralda iz irske, u trećem kolu. U osmini finala na red je došao i Romain Arneodo iz Francuske. Još jedna čista pobjeda. Tek u četvrtini finala se dešava malo opuštanje, pa Damir “uzima” Jozef Kovalika iz Slovačke sa rezultatom 2-1. Polufinale sa Claude Benzom iz Švajcarske je odrađeno “školski” – 2-0.

I kada je bosanskohercegovački tenis već imao najbolji rezultat u istoriji, Damir Džumhur je odlučio povećati ulog i uzeti cijeli plijen, savladavši i Artuned Martinavarra.

Ako uzmemo u obzir koliko ova država NE ULAŽE u sport i mlade talente, rezultat Damira Džumhura je “svemirski uspjeh”, na koji samo možemo biti ponosni. Sigurni smo da će “institucije” poletiti na slikanje čim se Damir vrati u domovinu, ali to niti čime zaslužuju, niti time mogu opravdati ignorantski odnos prema mladima u Bosni i Hercegovini.

Ipak, vrijeme je da se radujemo i da čestitamo na herojskoj pobjedi mladom Damiru Džumhuru. Bravo Damire!

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *