Damir Imamović ne nastupa 6. aprila

Damir Imamović by Zijah GafićDamir Imamović neće, suprotno najavama u medijima, nastupiti 6. aprila u Morića hanu u okviru manifestacije obilježavanja Dana grada Sarajeva.

“Informaciju da učestvujem u programu obilježavanja Dana grada Sarajeva saznao sam iz medija”, kaže Damir Imamović i dodaje: “Tek nakon toga agencija koja mi dogovara nastupe je sa više strana dobila upit za moj nastup u Morića hanu. Moj angažman su zatim ‘organizatori’ potvrdili u više navrata i prije nekoliko dana očekivao sam potpisivanje ugovora, međutim to se nije desilo. Neprofesionalnost ‘organizatora’, zbog koje sam doveden pred svršen čin, ne bih dodatno komentirao. Ipak, izašao sam ususret i odgodio zbog toga sve druge obaveze.”

Iako je jučer ponovno objavljena informacija da će Damir Imamović održati solo koncert u Morića hanu, jutros (26. mart) je Imamovićeva agencija putem e-maila obaviještena da su Grad Sarajevo i Organizacioni odbor odustali od ovog koncerta i da se isti neće održati.

„Iskreno sam se radovao učešću u projektu ‘zato što volim ovaj grad’ i žalim što neću biti u prilici predstaviti svojoj publici repertoar koji sam pripremio za ovu priliku. Ipak, publika neće ostati uskraćena za moj nastup”, naglasio je Imamović i dodao da će već 11. aprila zajedno sa Ericom Vloeimansom, Bojanom Zulfikarpašićem i Bacharom Khalifeom nastupiti u Bosanskom kulturnom centru u okviru događaja Xenophonia. Sretan sam što ću biti u prilici upravo u svom gradu podijeliti scenu sa ovim izuzetnim muzičarima”, kaže Damir Imamović.

Također 14. aprila putuje u Ljubljanu kako bi pripremao projekat Transbalkanika sa kojim 18. aprila nastupa u Briselu.

“Što se tiče mog rasporeda, trebao bih uskoro održati koncert sa triom u Beogradu, te održati i dvije radionice o sevdahu, također u Beogradu.”

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *