Damir Imamović: Sve moje avanture do sada su kretale iz Sarajeva

Četrdeseti rođendan Damira Imamovića
Četrdeseti rođendan Damira Imamovića

U četvrtak, 6. septembra 2018. godine, Damir Imamović će svirati jedan poseban koncert u magičnom prostoru Stolarije Narodnog pozorišta u Sarajevu (za one koji ne znaju: sala u blizini Skenderije koja podsjeća na tvorničku halu i u kojoj se priređuju scenografije za Narodno pozorište). Tim povodom će predstaviti novi međunarodni trio u kojem svira sa kamančehistom Derya Türkanom (Kudsi Erguner, Erkan Oğur, Renaud Garcia-Fons) i Gregom Cohenom (Tom Waits, John Zorn's Masada, Ornette Coleman, Laurie Anderson…).

‘Zahvaljujem vam se što već skoro petnaest godina podržavate ono što radim. Ovog septembra punim 40 godina i po prvi put pridajem neko značenje rođendanu. Vi koji me bolje poznajete, znate da obično čak ni ne slavim rođendane, a i tuđe redovno zaboravljam. Ipak, otkinuti polovinu nekako je golemo pa sam odlučio proslaviti. Sve moje avanture do sada su kretale iz Sarajeva, pa neka krene i ova. Strah će mi držati naša Ivana Đurić koja nam se pridružuje na sceni.’

Damir Imamović, Greg Cohen, Derya Türkan
Damir Imamović, Greg Cohen, Derya Türkan

Koncert je već rasprodat ali Damir svima koji nisu mogli doći do karte obećava objavljivanje audio i video materijala.

Nakon rođendanskog koncerta u Sarajevu, Damir sa Takhtom stiže u Tivat na vrlo interesantnan novi festival koji se zove Tivat World. Nakon toga, zajedno sa Ivanom Đurić kao duo sviraju u staroj templarskoj crkvi Chiesa di San Begvignate u italijanskoj Perugi, a koncert se izvodi u okviru sedamdeset i tri godine starog festivala Sagra Musicale Umbra. Nakon toga ide u Švajcarsku gdje u organizaciji agencije Kultur Shock ima solo-nastup u Lozani, u kinu Zinéma, te u Bernu u Schlachthaus Theateru.

‘Interesantno je da mjesec završavam sa jednom aktivističkom svirkom za spas rijeka Balkana. Nastupam u Sarajevu na zajedničkom koncertu sa Edom Zari, Tamarom Obrovac i Rambom Amadeusom. Volim vas i sretnemo se možda već ovog septembra, ako živite u jednom od gradova u koje stižem!’, poručuje slavljenik.

foto: Amer Kapetanović
poster: Sandin Međedović

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *