Damir Urban i 4 u Sarajevu

Damir Urban
Damir Urban
Damir Urban će sa svojom Četvorkom, 11. maja 2011. godine zaprašiti Sarajevskim Cinemas Clubom.

Jedan od najkvalitetnijih riječkih rokera je svoj prvi javni nastup na riječkoj rock sceni imao kao šesnaestogodišnjak u grupi “La bellona” koju je osnovao 1984. godine i gdje je svirao bas gitaru te pisao tekstove i muziku.

Tokom 1986. godine nastaje grupa “Laufer” u kojoj je autor tekstova, koautor muzike i glavni vokal. Prvi album Laufera “The best of…” (1993), donosi hitove “Moja voda”, “Svijet za nas”, “Lopov Jack”… U naredne dvije godine objavljuju još dva albuma – “Pustinje” (1994) i “EP” (1995), nakon čega, zbog autorskih nesuglasica, grupa Laufer prestaje s radom.

Urban & 4 - Odlučio sam da te volim
Prvi samostalni album “Otrovna kiša” (1996), Damir Urban snima uz pomoć prijatelja okupljenih pod imenom “4”. Album donosi hitove “Astronaut”, “Nebo” i “Robot”. Dvije godine kasnije izlazi “Žena dijete”, drugi album kojim mete sve pred sobo i osvaja publiku ali i značajna priznanja struke. U oktobru i novembru 2004. godine snima svoj treći album “Retro”. Album je i ovaj put snimljen sa grupom “4”.

Jedan je od omiljenih i najoriginalnijih likova na rock sceni regije, a svoj kvalitet i popularnost dodatno je potvrdio gostujućim nastupima na koncertima Zlatana Stipišića Gibonnija širom regije.

Vrijeme: 11. maj 2011 @ 20:30h
Mjesto: Cinemas club, Sarajevo

mapa područja

Pogledajte mapu

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *