Dan otvorenih vrata u CEH-u

Centro de Estudios Hispánicos – CEH Sarajevo, u subotu 5. maja 2012. godine će održati “Dan otvorenih vrata”.

Španska tortilja će začiniti CEH-ov Dan otvorenih vrata 2012
Španska tortilja će začiniti CEH-ov Dan otvorenih vrata 2012

Početak Dana otvrenih vrata je u 12 sati, kada će početi multimedijalna prezentacija Španije na bosanskom jeziku. Tokom cijelog dana posjetioci mogu pogledati izložbu kopija grafika Franciska de Goje pod nazivom: Francisco de Goya, hroničar svih ratova.

Pregršt aktivnosti

“U 13 sati i 30 minuta će biti održan besplatan čas španskog jezika za početnike, nakon čega se možete informisati o svim aktivnostima u CEH-u, o našim kursevima španskog, arapskog i b/h/s jezika, o našim kulturnim aktivnostima”, kažu organizatori Dana otvorenih vrata.

U 17 sati će biti održano predavanje “Poznate španske ličnosti”. Predavanje će biti prezentirano na španskom jeziku uz simultani prevod.

Od 18 sati i 15 minuta slijedi prezentacija pod nazivom “Značaj i uticaj arapskog jezika na hispano kulturu”, a biće održana na engleskom jeziku, uz besplatan kratki čas arapskog jezika za početnike.

Ponesite svoju špansku tortilju – tortilla de patatas i osvojite nagradu!

U večernjem terminu, od 19:30 sati, u CEH-u će biti održan kviz iz poznavanja hispano kulture u kojem je moguće oskvojiti vrijedne nagrade. Nakon kviza slijedi objavljivanje rezultata “Konkursa za najbolju kratku priču na španskom jeziku” i dodjela nagrade.

Od 20:30 sati pogledajte “Flamenco con Carmen”, nakon čega će biti upriličena fiesta i izbor za najbolju špansku tortilju uz sangriju i špansku muziku.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *