Dan planete Zemlja: Milijarda zelenih djela

Danas se obilježava Dan planete Zemlja. CIlj obilježavanja ovog dana je buđenje svijesti i poštovanje prirodnog okoliša naše planete.

Majka Zemlja

I ove će se godine, kao i prošle, Dan planete biti obilježen sloganom “Milijarda zelenih djela” (A Billion Acts of Green) kako bi se naglasila važnost ličnog doprinosa svakog stanovnika Zemlje, ali i organizacija, firmi i vlada u dosezanju zajedničkog cilja – održivog života i razvoja.

“Milijarda zelenih djela” najveća je dosad organizovana kampanja o zaštiti okoliša cilj koje je, do konferencije UN-a o održivom razvoju u Rio de Janeiru 2012. godine, ostvariti milijardu tzv. malih djela, kao što su sadnja drveća, zamjena zastarjelih živinih sijalica s energetski učinkovitijima, promicanje upotrebe bicikla i drugih automobilu alternativnih načina kretanja, održavanje skupova o toj problematici i drugo.

Dosad je ostvareno više od 45 miliona sličnih “malenih” djela, ali i aktivnosti i događaja daleko većeg opsega, održavanje kojih su potpomogle pojedine vlade, nevladine udruge i sponzori.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *