Čuda izborne godine: Danas počinje rekonstrukcija Bravadžiluka

ulica Bravadžiluk, Baščaršija, SarajevoRadovi na rekonstrukciji i popločavanju ulice Bravadžiluk počinju danas, 20. januara 2010. godine.

U Bravadžiluku će biti zamijenjene vodovodne, plinske, telefonske i elektro instalacije, te 20 metara oborinske kanalizacije. Nakon toga će biti postavljene ploče, jednake onima koje su postavljene i u drugim ulicama Baščaršije.

Radovi će se izvoditi u dvije smjene, a predviđeno je da se radovi završe u roku od 75 dana. Duž cijele ulice Bravadžiluk će biti napravljen iskop.

Dakle, postoji i lijepa strana izborne godine.

U Bosni i Hercegovini je u toku IZBORNA GODINA, a to vam svugdje u svijetu bude cca 365 dana kada se vlast dokazuje svojim glasačima na razne načine. Jedan od tih načina je i uljepšavanje životne sredine, pa se tako u sarajevskim opštinama sve nadiglo da dokaže kako se nešto uradilo za mandata.

Nerijetko se čeka upravo posljednja godina, odnosno godina isticanja mandata pa da se zasuču rukavi i prione na posao. Zato se ovi osvrti na učestale radove i popravke i zovu ČUDA IZBORNE GODINE. Kako reče jedan stari pošteni taksista: “Dabogda nam svaka izborna bila”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *