Dani Kantona Sarajevo u Narodnom pozorištu

Narodno pozorište SarajevoNarodno pozorište Sarajevo, s ansamblima Drame, Opere i Baleta obilježit će svojim programima Dane Kantona Sarajevo 2010.

Tako će 3.maja biti odigrana Čolakovićeva “Legenda o Ali-paši” u režiji Sulejmana Kupusovića. Narednog dana Balet Narodnog pozorišta Sarajevo izvest će Meu Amor Rodriguesa i Carmen Bizet-Ščedrina u koreografiji Edine Papo i uz dirigentsko vodstvo Samre Gulamović, koja će ravnati Sarajevskom filharmonijom.

U velikoj dvorani Narodnog pozorišta Sarajevo 6. maja bit će održana svečana sjednica Skupštine Kantona Sarajevo.

U petak 7. maja Narodno pozorište Sarajevo ponudit će operni spektakl Gianni Schicchi Puccinia i Rajok Šostakoviča dirigenta Anreja Pavliča i režisera Mattea Mazzonia, uz sudjelovanje Sarajevske filharmonije, a završni doprinos ovoj manifestaciji desit će se u subotu 9.maja kada će na Maloj sceni En Face biti izvedena Strindbergova “Gospođica Julija” u režiji Gradimira Gojera.

Povodom ovih dešavanja Gradimir Gojer, direktor Narodnog pozorišta Sarajevo, dao je sljedeću izjavu za medije:

„Radosni smo što naša kuća u cjelini, a i pojedini njeni umjetnički segmenti, daju doprinosa svečanostima obilježavanja Dana Kantona Sarajevo. Naš osnivač – Kanton Sarajevo, koji se trudi da u granicama svojih mogućnosti alimentira našu djelatnost to i zaslužuje. Nadamo se da će posjeta svim programima biti velika, s obzirom na to da je u dogovoru s Kantonom Sarajevo Direkcija Narodnog pozorišta Sarajevo odlučila sve ove programe dati besplatno za teatarsku publiku Sarajeva i Bosne i Hercegovine”, saopćeno je iz Narodnog pozorišta.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *