Dani organske proizvodnje Ilidža 2010

organska hranaSavez udruženja asocijacija organskih proizvođača Federacije BiH ovogodišnje promotivne aktivnosti započinje na području sarajevske općine Ilidža manifestacijom Dani organske proizvodnje Ilidža 2010.

Manifestacija će biti otvorena 11. marta 2010. godine u 12 sati, na platou ispred nove zgrade općine Ilidža. Na manifestaciji će se predstaviti proizvođači iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. U istom terminu u 11:00 će se održati i svečana sjednica Saveza ORGANSKO FBIH kojoj će prisustvovati zvaničnici vlade Federacije BiH, kantonalni predstavnici kao i načelnici općina koji su u protekle tri godine podržali manifestacije Dani organske proizvodnje.

Prijedlog zakona o organskoj proizvodnji u parlamentarnoj je proceduri u FBiH i usklađen je sa evropskom praksom, a u Nacrtu zakona o poticajima postoji lista obaveznih poticaja za organske proizvode.

Prvenstveni cilj promocije manifestacije jeste okupljanje poljoprivrednih proizvođača i sistemsko unapređivanje ovog vida proizvodnje uz educiranje i senzibiliranje javnosti za kupovinom organskih proizvoda.

“Dosta se radnih mjesta može otvoriti u sektoru organske poljoprivredne proizvodnje. „To nam je jedan od osnovnih ciljeva, želimo proširiti organsku proizvodnju, povećati obradive površine i pomoći boljem sistemu življenja u okruženju”, riječi su Sejada Hercega, predsjednika Saveza.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *