Darwin NOW u Zemaljskom muzeju

Darwin NOWU Zemaljskom muzeju u Sarajevu danas je svečano otvorena izložba posvećena životu i radu Charlsa Darwina pod nazivom – Darwin SADA (Darwin NOW).

Darwin SADA je program British Councila kojim se obilježava 200. godišnjica od Darwinovog rođenja i 150. godišnjica od objave njegovog djela ‘O porijeklu vrsta putem prirodnog odabira’.

Kroz ovaj međunarodni program aktivnosti British Council ima za cilj zainteresiranima približiti teorije evolucije podstičući razgovor na ovu temu.

“Darwin SADAâ” istražuje utjecaj Darwinovih ideja, kao i njihov učinak na savremenu biologiju, medicinu i društvo.

Izložbu je otvorio ambasador Velike Britanije Michael Tatham, koji je još jednom istakao značaj Darwina za doprinos u nauci.

“Posebno me raduje da je projekt predstavljanje Darwinovog doprinosa nauci uključio veliki broj mladih ljudi širom svijeta, gdje su mogli pokazati svoje mogućnosti debatiranja i razmišljanjaâ”, kazao je Tatham.

lzložba je otvorena mjesec dana. Sastoji se od 20 panoa koji ukratko predstavljaju Darwinov doprinos današnjem svijetu.

Program Darwin SADA je tokom prošle godine predstavljen publici u više od 43 zemlje širom svijeta, ukazujući na značaj djela Charlsa Darwina koje predstavlja odličan primjer doprinosa britanske nauke svjetskom znanju.

Program popraćen edukativnim radionicama predstavljen je u više od 40 škola, biblioteka i drugih ustanova širom naše zemlje.

British Council je organizacija za uspostavljanje i razvoj odnosa između Velike Britanije i drugih zemalja u oblasti kulture u preko 100 zemalja i teritorija širom svijeta.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *