Das ist Valter 2010

Trenutak iz utrke Das ist Walter 2009Nakon dvije uspješne trke, “DH Offensive” i “Das ist Valter 2009”, nevlaina organizacija Horizont i ove godine organizuje vrlo atraktivnu downtown trku pod nazivom Das ist Valter 2.

Prošlogodišnji pobjednik je Boštjan Volf iz Slovenije, a ko će popraviti njegovo vrijeme od 2'57, saznaćemo 25. jula 2010. godine.

Očekuje se dolazak svih najboljih regionalnih timova i vozača što garantuje dobro natjecanje i zabavu.

Staza je biti ista kao i prošle godine, sa manjim korekcijama.

Panoramski pogled na SarajevoSarajevo je grad u kojem je moguće pozitivnom energijom, kreativnim idejama, te odlučnošću i proaktivnom akcijom napraviti nesvakidašnje događaje koji su simbol otpora učmalosti, bezidejnosti, primitivizmu, te svim drugim negativnim društvenim pojavama.

Mapa staze za utrku Das Ist Walter 2 (2010)Trka je smještena u srce starog dijela grada Sarajeva, a fraza Das ist Valter je prepoznatljiva među generacijama koje pamte blistavu kinematografsku prošlost Bosne i Hercegovine.

Želja organizatora je da se snažnom porukom koja izaziva emocionalni naboj pošalje poruka da je i danas, uprkos svim aktuelnim društveno-političkim, te socio-ekonomskim prilikama, Sarajevo grad otpora i pozitivne akcije.

Staza je duga 1100 metara, a podloge koje dominiraju su sitni makadam, asfalt i glatki kameni blokovi – kaldrma, od kojih su sastavljene mnogobrojne stepenice.

Svi prijavljeni učesnici imaju mogućnost besplatnog kampovanja u blizini starta trke, odakle se pruža idiličan panoramski pogled na grad. Broj mjesta je ograničen, a svoje mjesto možete rezervisati na telefon +387 61 225 230.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *