Das ist Valter 2012

Das Ist Valter je jedna od najpoznatijih biciklističkih downtown trka u regiji, koja se po peti put zaredom održava 7. i 8. jula 2012. godine.

Internacionalna biciklistička manifestacija 'Das ist Valter' 2012
Internacionalna biciklistička manifestacija ‘Das ist Valter’ 2012

Ove godine, specijalni gost trke i takmičar je Red Bull vozač – Michal Marosi, koji će ujedno voditi i radionicu, te imati i premijeru svog posljednjeg filma.

Trka se održava u jednom od najstarijih dijelova grada Sarajeva – Vratniku, na stazi dužine 1,3 kilometara. Najbolji vozači Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Mekedonije, Crne Gore, Austrije i drugih evropskih zemalja takmičili su se za prestižnu nagradu Valter. Do sada su najuspješniji bili Slovenci.

Prizor sa trke Das ist Walter 2011
Prizor sa trke Das ist Walter 2011

Pravo učešća imaju sve ekipe, klubovi i pojedinci, bez obzira na kategoriju i vrstu bicikla (full suspension ili hardtail) koji se uredno prijave na startu trke.

Fond nagrada je preko 2000 eura, a prva nagrada za Valtera iznosi 1000 eura. Svim pobjednicima su obezbjeđene i vrijedne nagrade.

Svi učesnici imaju mogućnost besplatnog kampovanja na od ranije poznatom prostoru (downtown Valter), odakle se pruža idiličan panoramski pogled na grad, a koji se nalazi odmah iznad starta trke.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *