Definisanje aktivnosti, programa i sredstva za poboljšanje kvaliteta voda sarajevskih rijeka

Nastavljene su aktivnosti u okviru projekta “Čista rijeka Miljacka”, čiji je osnovni cilj poboljšanje i očuvanje kvaliteta vode u vodotocima, zaštita resursa i ekosistema slivnih područja navedenih rijeka, kao i promocija turističkih lokaliteta uz Miljacku, te razvoj ekološke svijesti stanovništva.

Obala rijeke Miljacke
Obala rijeke Miljacke
Predstavnici Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA i Konzorcija koji čine Institut za hidrotehniku Građevinskog fakulteta u Sarajevu, ENOVA d.o.o. Sarajevo, DVOKUT PRO d.o.o. Sarajevo i Institut za vode d.o.o Bijeljina, potpisali su protekle sedmice ugovor o pružanju usluga za izradu Studije koja će definisati aktivnosti, programe i sredstva za poboljšanje kvaliteta voda rijeka Miljacke, Željeznice, Zujevine, Kasindolskog potoka i dijela rijeke Bosne.

Projekat se realizuje u partnerskom odnosu SERDA-e, Grada Sarajevo, Grada Istočno Sarajevo, Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, Općine Stari Grad, Općina Centar, Općina Novo Sarajevo, Općina Novi Grad, Općina Ilidža, Opština Pale i Opština Istočni Stari Grad. Nosilac realizacije projekta je SERDA.

Istovremeno, u skladu sa mogućnostima korištenja međunarodnih izvora finansiranja SERDA će ovim projektom aplicirati i na trenutno raspoložive fondove, kako bi se osigurala dodatna sredstva za realizaciju Projekta.

Više o projektu “Čista rijeka Miljacka” »

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *