Delegacija Evropskog parlamenta u posjeti sarajevskom Kriterionu

Delegacija je Kriterionu uručila simbolični poklon u vidu suvenira, koji će zauzimati posebno mjesto u budućem kinu

Marietje Schaake

Delegacija Komiteta za kulturu i obrazovanje Evropskog parlamenta, u četvrtak je posjetila prostorije kina Kriterion. Predstavnici Kriteriona su dočekali petnaestočlanu delegaciju u prostoru kina koje je trenutno u fazi rekonstrukcije, i predstavili projekat Kriteriona u Sarajevu.

Delegacija komiteta za kulturu i obrazovanje Evropskog parlamenta je u posjeti našoj zemlji u periodu od 22.02.-24.02.2011. godine, a pored mnogih susreta sa predstavnicima institucija naše zemlje, Delegacija je pokazala i veliki interes za posjetu prvom Art house kinu u BiH Kriterion.

Predstavnici Evropskog parlamenta su obišli prostor u kojem užurbano traju građevinski radovi u okviru rekonstrukcije, i sa velikim zanimanjem pratili predstavljanje Kriteriona te su pokazali veliko oduševnjenje realizacijom jednog ovakvog projekta koji ne samo da doprinosi razvoju kulturne scene Sarajevo i BiH, nego i pruža prilike mladim ljudima, i daje im nadu koju svakako ne dobijaju od vladajućih struktura.

G-đica Marietje Schaake, predstavnica Holandije, je bila zainteresovana za pružanja podrške Kriterionu u vidu otvaranja novih mogućnosti za finansiranje iz evropskih fondova, što je zaista ohrabrujući potez budući da institucije u našoj zemlji nisu prepoznale vrijednost projekta Kriterion u njegovom punom kapcitetu, a što je dovelo i do izostanka stvarne finansijske podrške.

Predstavnici delegacije su se složili da su zaista pozitivno iznenađeni velikom količinom pozitivne energije i poduzetnošću mladih ljudi, posebno zato što je njihova današnja posjeta kinu Kriterion, predstavlja jedan od rijetkih svijetlih primjera s kojima su se susreli u toku njihove posjete Bosni i Hercegovini.

Delegacija je Kriterionu uručila simbolični poklon u vidu suvenira, koji će zauzimati posebno mjesto u budućem kinu, a predstavnici Kriteriona su svim gostima uručili prigodne poklone u znak dobrodošlice i zahvalnosti za posjetu i podršku.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.