Demofest: Osiguraj mjesto na radionicama

Demofest, Banja LukaObzirom da za radionice koje će se održati na ovogodišnjem Nektar Demofestu u Banja Luci vlada veliki interes organizator se odlučio pozvati sve zainetesovane da se prijave i unaprijed osiguraju svoje mjesto na radionicama.

Predregistracija traje od 15.07. do 22.07. 2009. godine, a njom osiguravate sigurno mjesto na radionicama u Domu omladine Banja Luka. Potrebno je poslati svoje kontakt podatke (ime i prezime, e-mail i broj telefona) na e-mail adresu radionice@nektardemofest.org

Svi prijavljeni biće kontaktirani i dobiće zvaničnu akreditaciju koja će im omogućiti prvenstvo kod ulaza na radionice.
Ove godine radionice će održati predavači svima dobro poznati iz svijeta muzike. Cilj radionica je da mlade bendove, ali i druge zainteresovane, upozna sa nekim od „malih tajni velikih majstora” i da obogati njihovo muzičko iskustvo.

Program radionica

Petak 24. 07. 2009.
13:00h – 14:00h – čani Pervan – „Sat sa čanijemâ”
čani Pervan u muzici je preko dvadeset godina. Trenutno je aktivan kao bubnjar grupe “Letu Štuke” i “Darko Rundek & Cargo orkestar”. čani je svoju radionicu bazirao na praktičanom radu sa bubnjem. Posjetioci će u sklopu njegove radionice, kroz živu demonstraciju, moći saznati nešto više o snimanju i procesiranju bubnja. Kako čani slovi za jednog od boljih producenata na prostoru bivše Jugoslavije, ova radionica bi učesnicima mogla ponuditi itekako koristan sadržaj.

Subota 25. 07. 2009.
13:00h – 14:00h – Marko Šelić – „Sat sa Marčelomâ”
Marko Šelić Marčelo je hip hop-artista, kolumnista i prozaista iz Srbije. Do sada je objavio svoja tri albuma, a jedan je od najboljih tekstopisaca hip hop tekstova na regionalnoj sceni. Marčelo će nam govoriti o tekstualnom aspektu u muzici i u popularnoj kulturi uopšte. Sa posjetiteljima ove radionice će razgovarati o preprekama i prednostima u pisanju, o zabludama u procesu pisanja, zašto bi neko odabrao da se time bavi; šta treba da djeluje ohrabrujuće; šta treba da djeluje kao ozbiljno upozorenje i gdje su granice. Sve su to teme o kojima će Marčelo razgovarati sa posjetiocima ove radionice. Biće riječi i o materijalnoj strani cijele priče te o tome gdje je ona važna, a gdje je irelevantna.

Nedjelja 26. 07. 2009.
13:00h – 14:00h – Saša Milovanović – „Sat sa Saletom Verudomâ”
Saša Milovanović, poznatiji kao Sale Veruda, osnivač je i gitarista kultnog punk benda “KUD Idijotiâ” iz Pule. U sklopu svoje radionice pod nazivom “Od prve probe do prve pločeâ”, Sale će govoriti o procesu nastajanja jednog albuma – od komponovanja pjesama do njihovog snimanja. Obzirom da bendovi koji će se takmičiti na festivalu nemaju objavljene albume, ova radionica bi trebala da im pomogne u razumjevanju ovog procesa.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *