Derviš i smrt u Kamernom

Na sceni sarajevskog Kamernog teatra 55, u petak, 112. aprila 2013. godine će biti izveden projekat poznatog glumca Slobodana Ćustića, koji je za ovu priliku pripremio svoje viđenje velikog djela Meše Selimovića, ‘Derviš i smrt’

Slobodan Ćustić kao Ahmed Nurudin, Derviš i smrt
Slobodan Ćustić kao Ahmed Nurudin
Derviš i smrt
‘Derviš i smrt’, najznačajnije djelo u književnom stvaralaštvu Meše Selimovića, ovoga puta će biti izvedeno u dramatizaciji i režiji glumca Slobodana Ćustića. Ćustić igra Ahmeda Nurudina, a partner na sceni u ulozi Bećira je Miloš Lazić.

‘Selimovićeva izjava u romanu – Ja nemam dva srca, jedno za ljubav, drugo za mržnju – jeste nešto najhrabrije, najčasnije i najveličanstvenije što može reći jedan čovjek.’, smatra Slobodan Ćustić.

Slobodan Ćustić: Od Kuduza do Ahmed Nurudina

Slobodan Ćustić kao Ahmed Nurudin, Derviš i smrt
Slobodan Ćustić kao Ahmed Nurudin
Derviš i smrt
‘U Mešinom romanu ‘Derviš i smrt’ pronašao sam nešto što me je već poslije prve pročitane stranice zaustavilo. Snažan prikaz najveće čovjekove muke – sumnje. Sumnja u sve i dilema oko svega su neiscrpni bunar duhovnosti i neispitanih tajni ljudske duše kojom se Meša bavi.’, obrazložio je Ćustić u najavi predstave.

Osnovni motiv nastajanja ove predstave je Ćustićeva ‘duboka fascinacija neponovljivim načinom na koji Meša to radi’.

Ćustić kaže da je do sada najljepše kritike dobio od publike, od jednog starijeg gospodina koji je me je sačekao nakon predstave ispred pozorišta, čestitao mi i zahvalio se riječima ‘Gospodine Ćustiću, oslobodili ste me najvećeg straha – ja se više ne plašim smrti, hvala vam…’; i od jedne djevojke: ‘Od početka do kraja predstave sam osjećala takav mir kao da sam bila u nekom hramu.’

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *