Deset godina Kontre u Domu mladih

« Muzika Sarajeva

U Amfiteatru sarajevskog Doma mladih 2. juna 2010. godine će biti održana centralna proslava desetogodišnjice postojanja i djelovanja Kontre, sa specijalnim gostima, između kojih izdvajamo Skarhead iz New Yorka.

Kontra Sarajevo
Kontra Sarajevo
Ekipa iskusnih bosanskohercegovačkih punk i hardcore muzičara se okuplja 2000. godine. Među njima su bivši članovi bendova poput Brain Blocade, Protest, Bomb Squad, My Choice i Ex Legis, i kreću u potragu za “Životinjom” koja bi trebala popuniti mjesto bubnjara.

Kontra je, upravo sa “Životinjama” imala dosta problema prvih par godina. Krajem 2003. godine za bubnjeve sjeda Zlaja koji i danas gubi vrijeme sa Kontrom. Od tada Kontra namjerava ozbiljnije pristupiti pravljenju muzike pa i dan danas Kontra je čvrsto odlučna u namjeri da se ozbiljnije prihvati instrumenata. Upravo takav opušten stav prema muzici, kao i iskreni, jednostavni tekstovi olakšavaju Kontri put do slušalaca.

Kontra - Talijanka

Kontra kao i njeni članovi sa ranijim bendovima djele binu sa D.R.I., Madball, Rykers, Brightside, Slamndamn, Chatharsis, SMF, Analena, Ritam nereda, Kud idijoti, Hladno pivo…

U Barceloni je 2003. godine snimljen split-CD “Kontra/Atxante”, a nekoliko mjeseci kasnije još jedan CD koji kao i prvi nikada nije dobio naslov.

Kontra trenutno ima spreman materijal za treći CD koji bi trebao biti snimljen prije konačnog otapanja sjevernog pola. Pored svega članovi Kontre organizuju koncerte (BHHC BOOKING) DIY bendova u Sarajevu i Bosni i Hercegovini i preprodaju domaću rakiju.

« Muzika Sarajeva

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *