Dieter Kosslick stigao u Sarajevo

Dieter Kosslick stigao u SarajevoDobitnik ovogodišnjeg počasnog priznanja Srce Sarajevo, Dieter Kosslick stigao je danas u Sarajevo.

Srce Sarajevo se dodjeljuje za izuzetan doprinos afirmaciji filmske umjetnosti u Jugoistočnoj Evropi, te za kontinuiranu podršku razvoju Sarajevo Film Festivala i njegovih programa, naročito Sarajevo Talent Campusa.

Imajući u vidu značajan broj regionalnih autora koji se svake godine predstavljaju na Internacionalnom filmskom festivalu u Berlinu, Kosslick je, kao direktor ovog Festivala, postao jedan od najznačajnijih promotora kinematografije Jugoistočne Evrope, predstavljajući nove talente na međunarodnoj filmskoj sceni.

Čvrsto prijateljstvo i profesionalne veze između dva festivala uspostavljene su zahvaljujući upravo Kosslikovim zalaganjima. Krunu ovog partnerstva predstavlja pokretanje Sarajevo Talent Campusa, u saradnji sa Berlinaleom i Berlinale Talent Campusom, koji predstavlja jedinu platformu za saradnju u Evropi uspostavljenu specijalno za mlade filmske stvaraoce iz regiona Jugoistočne Evrope.

Počasno priznanje Srce Sarajeva Dieteru Kosslicku će biti uručeno na svečanoj ceremoniji otvaranja 16. Sarajevo Film Festivala 23. jula 2010. godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *