Dignimo glas za milione nevinih

Dignimo glas za milione nevinihPreko 55 miliona životinja, širom svijeta biva na najokrutniji način tretirano, uzgajano, hvatano u zamke, ubijano pesticidima, inekcijama u srce, električnim šokovima od 220 volti, gušenjem plinom, a u najvećem slučaju živo oderano zbog njihovog krzna.

Samo u Kini se oko 5000 pasa i mačaka dnevno, potpuno živo dere, bez anestezije, uspavljivanja ili omamljivanja, kako bi se njihovo krzno našlo na našim kragnama, rukavima, šeširima, torbama i slično.

Svake godine u mjesecu martu počinje sezona lova na bebe tuljana, pri čemu se, samo zbog mode ubije preko 300 000 beba, starih 12 dana. U mnogim slučajevima, udarce toljagama i skidanje krzna, bebe prežive te u agoniji umiru satima, a nekad i danima.

Najveći broj životinja koje ubijaju zbog njihovog krzna uzgajaju se na farmama krzna, gdje im prijeti grozna smrt: gušenjem plinom, elektrokucijom, davljenjem, trovanjem strihininom, lomljenjem vratova, rezanjem jezika, lijepljenjem jezika za zamrznute metale kako bi na njima ostale visjeti, guranjem usijanih željeznih šipki u njihove anuse, i to sve nakon što su svoje živote provele u malenim, prljavim kavezima.

Ove metode nisu 100 posto učinkovite, tako da se neke životinje ‘probude’ dok im deru kožu s krznom.

Potpuno nepotrebno u 21. stoljeću, kada su sve alternative životinjskog krzna dostupne, te kada postoji širok spektar umjetnih, jednako toplih materijala, ipak za potrebe “modernog i lijepog izgleda” milioni životinja svake godine prolaze pakao. Samo u ovom trenutku približno 60 životinja širom svijeta gubi život ili se sa njih krzno skida dok su još u svjesnom stanju.

Da bismo zaustavili industriju pakla i smrti potrebno je educirati konzumente o tome odakle dolazi krzno, na koji način i zašto, te razbiti mitove da je krzno neophodno kako bi se zaštitili od hladnoće. Potrebno je zabraniti uvoz i izvoz krzna, a na njegovo mjesto dovesti umjetne materijale.

Životinje stradaju zbog profita! Krzno nema opravdanja! Krzno nije etički prihvatljivo! Krzno nije ekološki prihvatljivo!

SAMO U OVOM TRENUTKU BRUTALNO JE UBIJENO 60 NEDUŽNIH ŽIVOTINJA ZBOG NJIHOVOG KRZNA

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *