Divljanje navijača u Širokom bijegu

policijska vozila u Širokom brijeguSarajevo je danas trebalo tražiti svoju šansu za osvajanje novih bodova u susretu sa Širokim Brijegom, međutim utakmica je zbog eskalacije nasilja i velikih navijačkih sukoba koji su prethodili meču, odgođena.

Do sukoba navijača Širokog i Sarajeva je došlo kada je oko 200 gostujućih navijača stiglo na stadion, a divljanje se potom nastavilo iza sjeverne tribine stadiona Pecara. Sam sukob navijača, mali broj redara i policije nije uspio zaustaviti.

Prema informacijama koje stižu iz Širokog brijega teže su povrijeđeni jedan policajac i jedan navijač Sarajeva, a lakše destine navijača oba tima. Dva automobila su zapaljena, na desetine ih je uništeno, isto kao i veliki broj ugostiteljskih i ostalih objekta smještenih u okolini stadiona Pecara.

Prema jednom izvoru do sukoba je došlo između policije i navijača FK Sarajevo van stadiona. Kapije stadiona su zatvorene i navijačima Sarajeva je onemogućen ulaz, govore prve informacije. Mediji, međutim, javljaju da je došlo do sukoba između navijača Širokog i Sarajeva, te da je intervenirala i specijalna policija.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *