Kategorije
Susreti i zbivanja

DJ Šampinjon: Vrh svijeta u BKC-u

Promocija umjetnosti, kulture, ekologije, ljudskih prava i slobode izražavanja kod najmlađih na način koji je njima najprihvatljiviji – kroz muziku, ples i zabavu, prioriteti su tima ‘Vrha svijeta’.

DJ Šampinjon - Vrh svijeta
DJ Šampinjon – Vrh svijeta

Mjuzikl govori o Lordu od Patlidžanije koji prekida tek započeti koncert i saopštava da nema više vode, te da su DJ i njegov najbolji prijatelj Sarfo jedini koji mogu osloboditi svjetski izvor vode začepljen od strašnih sila mraka. Tako počinje uzbudljivo putovanje prema vrhu svijeta na kojem sreću pčelu koja ne može da pravi med jer cvijeće nema polena, medvjeda koji je na prosjačkom štapu, vozovi stoje, sve je stalo, a Vodocijep je na zavodu za zapošljavanje jer mu je zanimanje ‘zaštitnik voda i rijeka’ za koji više nema potrebe…

Ovo autentično i zabavno autorsko djelo nastavak je predstave ‘Život je lijep’, koja je izvođena tokom tri sezone u teatrima Pariza, gdje je autor živio i radio do 2013. godine, a s predstavom je učestvovao i na Međunarodnom teatarskom festivalu MESS 2009. u Sarajevu.

Autor i reditelj: Muharem Vojniković
Kostimografija: Sanja Džeba

Uloge:
Lord Patlidžanius, Medo, Voz, Vodocijep – – – Muharem Vojniković
DJ Šampinjon – – – Tina Dervišević
Pčalice i Dobra vila – – – Lela Laković
Sarfo Sarfandžani – – – Elmir Krivalić

Termin:
17. januar 2014 @ 20:00h
18. januar 2014 @ 20:00h
24. januar 2014 @ 20:00h
25. januar 2014 @ 20:00h
Mjesto: Bosnaski kulturni centar Sarajevo

mapa područja

Pogledajte mapu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *