Djeca s policijom za kraj Kid's Festa 2012

U sklopu posljednjeg dana 9. KIDS Festivala, organizovan je tradicionalni Dan policije.

Dan policije na Kid's Festu 2012
Dan policije na Kid's Festu 2012

‘Jako sam sretna da udružene policijske snage Bosne i Hercegovine preuzimaju organizaciju Dana policije. Naša policija treba da posluži kao primjer uspješne promocije značaja snaga sigurnosti u široj društvenoj zajednici.’ rekla je Susanne Prahl, direktorica KIDS Festivala.

Posljednji dan Kid's Festa 2012
Posljednji dan Kid's Festa 2012

Dječija policija, biciklističke policijske patrole i psi tragači bili su glavne atrakcije tokom ovogodišnjeg Dana policije. Tu su bile i aktivnosti rada policije u zajednici, a policajci su se družili sa djecom, predstavljajući im svoj rad, edukujući djecu o sigurnosti u prometu, internet kriminalu i primjerima jednostavnijih vještina samoobrane.

Djeca su se na Kid's Festu 2012 zabavljala borilačkim vještinama
Djeca su se na Kid's Festu 2012 zabavljala borilačkim vještinama

Na inicijativu USAID-ovog Projekta jačanja parlamenta u Bosni i Hercegovini, u program KIDS Festivala su ove godine uvrštene posjete Parlamentarnoj skupštini BiH i Parlamentu Federacije BiH. Učenici osnovnih škola iz Drvara i Rudog posjetili su Parlamentarnu skupštinu BiH, a u posjeti Parlamentu Federacije BiH boravili su učenici osnovnih škola iz Kladnja i Kaćuna.

Završna manifestacija Kid's Festa 2012
Završna manifestacija Kid's Festa 2012

Kraj 9. KIDS Festivala obilježio je efektan nastup specijalnih snaga policije nakon čega je uslijedilo prikazivanje animiranog filma KUNG FU PANDA 2.

fotografije: Vanja Ćerimagić

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *