Djeca Sarajeva: Kako Arzija kaže

Arzija MahmutovićPored podobnih članova izabranih među radnicima vrtića, već su vrbovani i roditelji u Upravnom odboru, kako bi Mahmutović ostala na čelu ustanove

Nastavak prekinute sjednice Vlade Kantona Sarajevo uslijediće sutra, a na dnevnom redu ponovo će se naći tačka o izboru v.d. članova Upravnog odbora Javne ustanove Djeca Sarajeva.

Direktorica vrtića Arzija Mahmutović, kojoj je mandat istekao 18. januara, već je preduzela korake kako bi sačuvala fotelju, time što je za članove UO JU Djeca Sarajeva predložila podobne ljude. Informacije koje govore da je direktorica Mahmutović za osiguranje svog ostanka izabrala ljude koje je već predlagala, potvrđene su nam jučer u Vijeću roditelja ove ustanove.

“Dvoje ljudi koji su iz JU Djeca Sarajeva kandidovani za članstvo u Upravnom odboru direktorica je predlagala i 2008. godine, pa roditelji nisu pristali na taj izbor odbora. Uz to, konkursnu proceduru sa kraja 2008. Ministarstvo nauke i obrazovanja proslijedilo je Ministarstvu civilnih poslova BiH na tumačenje, ali do danas ništa po tom pitanju nije urađeno”, rekla je jedna od majki, koja je član Vijeća roditelja JU Djeca Sarajeva.

piše: Jelena Milanović

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *