Categories
Sarajevske novosti

Djeca vrtića Iskrica dobila igralište

Radnici komunalnog preduzeća “Park” su tokom juna 2011. godine završili sanaciju i hortikulturno uređenje dječijeg igrališta kod vrtića “Iskrica” u Ulici Patriotske lige 16.

Igralište u vrtiću Iskrica, Sarajevo
Igralište u vrtiću Iskrica, Sarajevo
Projekt je urađen u okviru “Programa uređenja manjih javnih i zelenih površina na području općine Centar” koji vodi Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar.

Uposlenici preduzeća “Park” su uklonili samoniklo drveće i grmlje na površini ispred ulaza u vrtić. Očišćeni prostor igrališta su prekrili slojem sitnih kamenih oblutaka, a okolne površine dekorisali ukrasnim grmljem i posadili sezonsko cvijeće u kamene žardinjere.

Na dječijem igralištu je napravljen pješčanik u betonskom okviru sa drvenim štaflama, popravili i ofarbali šest klackalica i dva tobogana te obložili drvetom betonske stoliće kružnog oblika koji se nalaze ispred dvorišnog ulaza u vrtić.

1 reply on “Djeca vrtića Iskrica dobila igralište”

Ja sam Elmina Tanović išla sam u vrtić Iskrica u Sarajevu.Učiteljice u vrtiću su mi se zvale Samira i Amela.Nazovite me na broj 062369459 ako želite još neke informacije

Voli Vas vaša Elmina Tanović
Pozdravite mi učiteljice Amelu i Samiru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *