Dječija nedjelja

djevojčiceSportska takmičenja, edukativne radionice, pozorišne predstave, interaktivne igre i diskusije, neke su od aktivnosti kojima će se ove godine u periodu od 05. do 11. oktobra 2009.godine tradicionalno obilježiti “Dječija nedjelja” u Kantonu Sarajevo.

Program obilježavanja “Dječije nedjelje” danas su na press konferenciji predstavili ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Emina Dubravić i predstavnici ustanova koje organiziraju aktivnosti, odnosno JU “Djeca Sarajeva”, JU “Centar za kulturu” Sarajevo, SOS Društveni centar “Hermann Gmeiner”, Dječiji dom “Bjelave” i UHO za zaštitu i ostvarivanja prava djeteta “Naša djeca”.

“Ministarstvo je, kao i svake godine do sada, okupilo učesnike programa, te izdvojilo novčana sredstva u iznosu od 15.000,00 KM za realizaciju predviđenih aktivnosti kojima će biti obilježena “Dječija nedjelja” u našem kantonu. Određen broj aktivnosti realizujemo u saradnji sa Federalnim ministarstvom rada i socijalne politike, te ćemo već sutra posjetiti Udrugu roditelja djece sa smetnjama u razvoju “Koraci” u Livnu, prilikom čega ćemo im uručiti donaciju Kantona Sarajevo u iznosu od 1.500,00 KM”, najavila je ministrica Dubravić.

Ovo je prilika da se više nego inače govori o pravima djeteta, skrene pažnja društvene zajednice na brigu o djeci, a sve s ciljem zadovoljavanja njihovih osnovnih potreba i poštivanja prava, koja su regulisana ‘Konvencijom UN-a o pravima djeteta’ iz 1990.godine.

Obilježavanje “Dječije nedjelje” u Kantonu Sarajevo počelo je danas filmskim maratonom u organizaciji SOS Društvenog centra “Hermann Gmeiner”, čija je direktorica Azra Baščelija za naredni dan najavila održavanje kreativna radionice za izradu nakita od papira sa gostima iz Japana.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *