Dječija škola fudbala

djeca treniraju fudbalKako bi što veći broj djece s područja mjesne zajednice Hrastovi-Mrkovići bio uključen u sportske aktivnosti sportska sekcija ove zajednice je nastavila realizaciju projekta – Dječija škola fudbala.

U prostorijama MZ (Panjina kula 78) 22. februara 2010. godine održan sastanak kojem su prisustvovali roditelji djece – polaznika škole fudbala, Jasmin Gazija, predsjednik i članovi Savjeta Mjesne zajednice “Hrastovi-Mrkovići” i predstavnik opštiine Centar.

“Do sada je u ovu školu upisano 30 dječaka, uzrasta od devet do 14 godina. Zainteresirani roditelji mogu još uvijek prijaviti u prostorijama MZ “Hrastovi-Mrkovići” svoju djecu za školu fudbala. Očekujemo oko 40 polaznika koji će biti po uzrastima podijeljeni u tri grupe.”, riječi su Fikreta Kape, trenera i voditelja Dječije škole fudbala.

Planirano je da se sa treninzima počne od subote, 6. marta 2010. godine te svakog sljedećeg vikenda. Treninzi će biti organizovani na sportskom terenu kod atletske staze na Olimpijskom stadionu Koševu.

Sportska sekcija Mjesne zajednice “Hrastovi-Mrkovići” također planira formirati stonotenisku sekciju za mlade od 10 do 18 godina. Već su pokrenute neke aktivnosti oko nabavke potrebne sportske opreme.

U planu je i izgradnja sportskog igrališta na području MZ “Hrastovi-Mrkovići”, kako bi omladina dobila adekvatan teren za bavljenje sportom.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *