Djelioci pravde na Demofestu

Demofest 2010Na ovogodišnjem Jelen Demofestu koji će se održati od 21. do 24. jula na tvrđavi Kastel takmičiće se 36 bendova iz BiH, Srbije, Hrvatske i Makedonije.

Na konkurs se prijavilo 370 bendova, a 36 najboljih izabrao je stručni žiri kojeg čine: Brankica Janković – predsjednica žirija i direktorica Demofesta, novinar Goran Tarlać, Tošo Filipovski – muzički kritičar i novinar, Dino Šaran – muzičar, Gordana Bosak – producent i menadžer, te Nikola Vranjković – muzičar.

Brankica Janković – u svijet muzike stigla je sa Demofestom koji je agencija Aquarius Ogilvy pokrenula prije dvije godine. Ima 18 godina profesionalnog iskustva u agenciji na zahtjevnim projektima iz oblasti tržišnog komuniciranja. Danas na čelu najmnogoljudnije agencije u BiH čiji tim broji preko 40 zaposlenih koja je ove godine proglašena za agenciju godine.

Goran Tarlać – je u muzičkom novinarstvu više od 15 godina. Jedan je od osnivača web magazin za pop kulturu Popboks.com koji je osnovan 2004. godine. Tarlać je vođa projekta digitalizacije i online objavljivanja časopisa „Džuboks”i „Ritam”.

Tošo Filipovski – od 1988. do 2002. godine radio je kao urednik nekoliko muzičkih radio emisija na različitim radio stanicama. U isto vrijeme pisao je u nekoliko međunarodnih časopisa i fanzina “Maksimalno Rockenrollâ”, “Flipsideâ”, “Plastic Bombâ” itd. U svojoj karijeri bio je i urednik prvog makedonskog muzičkog fanzina “Teshkoto”.

Dino Šaran – U osnovnoj školi prvi put se susreće sa muzikom Beatlesa i otkriva ljubav prema stvaralaštvu. Njegovi roditelji su ga podržali u želji da se umjetnički izrazi, kupili mu prvu gitaru i upisali ga na kurs sviranja iste. Nekoliko godina kasnije u jednom sarajevskom podrumu počeo je da galami i bez mikrofona pokušava da nadglasa bend “Letu štuke”. Sve ostalo je istorija.

Gordana Bosak – producent i menadžer, vlasnica agencije Agapa. U exluzivitetu zastupa i vodi karijeru pop pjevačice Natali Dizdar i Saše Lozara.

Nikola Vranjković – je muzičar, gitarista, tekstopisac i producent. Vodi beogradski alternativni muzički sastav Block out. Izdao je i solo album pod imenom „Zaovdeilizaponeti” 2001. godine, koji pored CD-a sadrži knjigu njegovih pjesama, kao i pjesama Blok auta. Na prostoru bivše Jugoslavije važi za jednog od najpriznatijih muzičara svih vremena koji je svojim djelovanjem značajno uticao na kretanje muzike i njen razvoj.

Pored trideset šest demo bendova, ove godine na Jelen Demofestu će nastupiti Stereo Mc's, Kiril Džajkovski feat. Ras Tweed&Sevdžuk orchestra, New young pony club i Fun lovin’ criminals kao i prošlogodišnji pobjednici Tanker, ZAA, Discopath i Prophaganda.

Ulaz na sve koncerte i ostale festivalske sadržaje je besplatan!.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *