Djevojka sa bisernom suzom u Bošnjačkom institutu

“Djevojka s bisernom suzom” je treća knjiga mlade autorice.

Djevojka sa bisernom suzom (Fikreta Karić)
Djevojka sa bisernom suzom (Fikreta Karić)
U Bošnjačkom institutu, u srijedu 11. aprila 2012. godine od 17 sati će biti predstavljen roman “Djevojka sa bisernom suzom”, autorice Fikrete Karić.

Fikreta Karić je rođena 1989. godine u Doboju. Svoju prvu zbirku pjesama “Moji snovi” je objavila 2008. godine, a dvije godine kasnije je uslijedila i zbirka “Stihovi moje duše”.

Ovim romanom Fikreta Karić je pokazala da i osobe sa posebnim potrebama mogu i trebaju biti ravnopravni članovi zajednice, i ne samo to, već i svojim djelovanjem oplemeniti svijet oko sebe.

Njeno pisanje je način borbe sa teškom bolesti koja je prati od rođenja, celebralnom paralizom. Svojim knjigama nastoji vlastito duhovno osjećanje i vjeru podijeliti sa drugima. Spisateljstvo je za nju poziv koji joj i pored bolesti omogućava rad i ispoljavanje svog kreativnog bića.

Naslovnica knjige Djevojka sa bisernom suzom (Fikreta Karić)
Naslovnica knjige Djevojka sa bisernom suzom (Fikreta Karić)
U romanu “Djevojka s bisernom suzom” Fikreta Karić opisuje svoj život hronološki, od ranog djetinjstva, školskih dana, bolnice, prijatelja, početaka pisanja, pa do promocija i novih nadanja i saznanja. Njena knjiga nosi jasne poruke i pouke, kao onu da je naša sudbina predodređena i odavno zapisana. Na kraju knjige, ona zaključuje da čovjek treba biti sretan.

Promociju će moderirati mr. Ines Kadić, a o knjizi će, pored autorice, govoriti mr. sci. Medina Jusi-Sofić, Damir ef. Babajić i Safer Grbić.

Termin: 11. april 2012. @ 17:00h
Mjesto: Bošnjački institut Sarajevo

mapa područja
Pogledajte mapu

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *