Paketići za SVE 2010!

paketići za SVE 2010
paketići za SVE 2010
Vrijedna ekipa iz Udruženja altruista “DOBRO”, pored svojih svakodnevnih aktivnosti pronalaženja i pružanja pomoši ugroženim ljudima u Bosni i Hercegovini, veš četvrtu godinu uzastopno organizuje akciju pod nazivom “paketići za SVE!”.

Cilj akcije “paketići za SVE!” je barem jedan dan usrešiti djecu iz socijalno ugroženih porodica u Bosni i Hercegovini.

“U 2008. godini smo, zahvaljujuši nesebičnoj podršci građana, pripremili 2460 novogodišnjih paketića za djecu iz gradova širom Bosne i Hercegovine, iz gradova Sarajevo, Zenica, Travnik, Goražde, Zvornik, Jablanica, Doboj, Vitez…, s posebnom pažnjom na djecu iz povratničkih porodica. Prošle, 2009. godine smo obradovali 1320 djece iz Sarajeva, Breze, Kaknja, Visokog, Goražda, Zavidoviša, Vareša, Zvornika, Mostara, Olova, Zenice… Građani su nam pomogli svojim novčanim prilozima, slatkišima, igračkama, školskim priborom i odješom za najugroženiju djecu.”, kažu iz Udruženja “DOBRO”.

Ovogodišnji cilj je još jednom donijeti osmijeh na lica što vešeg broja bosanskohercegovačke djece, a kako bi to ova vrijedna ekipa altruista i uspjela potrebna je i vaša pomoš.

Pozivamo vas da nam pomognete da se djeca bar taj jedan dan, sa paketićem u ruci, osješaju kao djeca i zaborave na surovu stvarnost koja ih okružuje. Pridružite nam se u realizaciji krajnjeg i jedinog cilja – da što više djece s osmijehom na licu i nadom u srcu dočeka Novu godinu!”, kažu ove “dobrice”.

Kako pomoši ovogodišnju akciju “paketići za SVE”?

Zašto ova akcija: Nažalost realnost je takva da mnoga djeca u BiH neše osjetiti radost novogodišnjih i svih drugih praznika na onaj dječiji način, primanjem paketića, jer se njihovi roditelji bore da im osiguraju ono osnovno za život, a svaki slatkiš ili igračka su veš luksuz. Mi želimo što vešem broju te djece izmamiti osmijeh na lice i uljepšati im barem jedan dan.

Kome idu pripremljeni paketići: Djeci uzrasta od 1-14 godina, koja zbog prilika u kojima odrastaju neše dobiti paketić za predstoješe praznike. Mi šemo napraviti početnu listu porodica u stanju socijalne potrebe koje planiramo posjetiti i uručiti im paketiće. Planiramo proširiti tu listu svakom novom informacijom o djetetu kojem možemo uljepšati svakodnevnicu.

Kako funkcioniše akcija:
1. Kontaktirati nas kako bismo dogovorili preuzimanje vašeg doprinosa u stvarima (slatkiš, igračke, školski pribor) koji ste prethodno pripremili (donacije u stvarima šemo primati od sredine novembra, nakon što obezbijedimo prostor za pakovanje i odlaganje paketića)
2. Kontaktirati nas kako bismo dogovorili preuzimanje vašeg doprinosa u novcu
3. Uključiti se u proces pakovanja i uručivanja paketića (pakovanje paketića še se obavljati tokom mjeseca decembra)
4. Dostaviti nam informaciju o porodici za koju mislite da bi mogla biti korisnik ove akcije
5. Prikupiti sredstva za paketiće na vašem fakultetu, u školi, radnom mjestu, komšiluku, porodici…
6. Proslijediti ovu informaciju svim ljudima za koje mislite da bi se mogli/htjeli uključiti, ili postaviti na vašu stranicu/blog/forum…

Vaše samo da s e opredijelite za nešto od navedenenog i date svoj doprinos ovoj akciji.

Uplate u BiH se mogu vršiti na račun Udruženja “DOBRO”:

Udruženje altruista „DOBROâ”
Broj računa: 1610000055480034, Raiffeisen bank dd BiH
Svrha uplate (obavezno navesti): Humanitarna akcija: paketići za SVE

Uplate iz inostanstva mogu se vršiti direktno preko stranice www.dobro.ba ili na devizni račun Udruženja DOBRO:
Raiffeisen Bank dd BiH, IBAN: BA391610600002202657, SWIFT: RZBABA2S

Kontakt podaci:
Udruženje “DOBRO”
telefon: 062 621 524
email: info@dobro.ba
web: dobro.ba

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *