Dobrodošli u Stari Grad

Dobrodošli u Stari GradNakon predstavljanja zvaničnog suvenira Starog Grada, „Sarajevske kocke”, jučer je predstavljen i multimedijalni CD “Dobrodošli u Stari Grad” koji sadrži historijat Sarajeva, virtual tour, promotivni film „Dobrodošli u Stari Grad”, Info kiosk, Film „Sarajevska kocka”, te Fotogaleriju Stari Grad nekad i sad.

Multimedijalni CD „Dobrodošli u Stari Grad” je trojezičan i svi sadržaji su na bosanskom, engleskom i turskom jeziku, a popunjen je, prije svega, informacijama o historijatu Sarajeva kao grada sa izuzetno dugim kontinuitetom življenja.

U rubrici Virtual tour je omogućena virtualna šetnja kroz Sarače, Kazandžiluk, Bravadžiluk ili unutrašnjost Begove džamije, Katedrale, Stare pravoslavne crkve, Sinagoge, a obilazak se završava na Slatkom ćošetu.

Na ovom izdanju je predstavljeno 45 kulturno-historijskih i vjerskih objekata na području Općine Stari Grad uz njihov historijat i osnovne informacije o vremenu nastanka, graditeljima, kulturnim značajkama i sl., te promotivni film „Sarajevska kocka”.

Galerija fotogradija “Stari Grad nekad i sad” sadrži 104 fotografije Starog Grada iz davnina i 68 fotografija Starog Grada danas.

Omot CD-a, do čijeg se rješenja došlo u nastojanju da svako već na prvi pogled shvati da je ovo proizvod Starog Grada, prikazuje Sebilj na naslovnoj strani, a na unutarnjoj su ispisani prepoznatljivi stihovi pjesme rahmetli Safeta Isovića “Ko se jednom napije vode sa Baščaršije”.

U podlozi materijala na CD- u korištene su instrumentalne obrade pjesama „Tebi majko misli lete” i „Snijeg pade na behar na voće” autora Faruka Jažića, te „Sarajevska stara čaršija” pjesma koju je Općini poklonio autor suvenira „Sarajevska kocka”, Aid Rifatbegović.

Multimedijalni CD “Dobrodošli u Stari Grad Sarajevo” je kreiran u cilju promocije Općine Stari Grad i nije komercijalan te neće biti u prodaji. Kako je, prilikom promocije, istakao načelnik Ibrahim Hadžibajrić, CD će se dijeliti turistima kao promotivni materijal u Turističkom info punktu u Saračima.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *