Dođite! Ne dozvolite da vas tišina samelje!

Jovan Divjak
Jovan Divjak
Bilo nas je deset, pa nas je bilo dvadeset, broj se utrostručio nakon sat vremena, na kraju se moglo izbrojati blizu stotinu građana Sarajeva koji su protestnim okupljanjem, stajanjem i pokojom glasnijom parolom digli glas protiv besmisla koji nam se iznova dešava već godinama nakon AGRESIJE NA BOSNU I HERCEGOVINU!

Organizovano je spontano, brzo nakon što je prostrujala vijest o hapšenju NAŠEG JOVE DIVJAKA. Krenulo je od dvoje, troje, proširilo se internetom na hiljade. Lajkalo se bjesomučno na svaku objavu podrške i poziva na protest – sad i odmah.

Na koncu je, od silnih hiljada lajkača, oko stotinu građana Sarajeva koji znaju šta je rat, glad, žeđ, granate, snajperi, ubijena djeca, šta su Sarajevske ruže i prvi puca, drugi nišani, treći pogađa, tačno u ponoć s 3. na 4. mart ispred austrijske ambasade na Džidžikovcu, svojim prisustvom izrazilo podršku legendardnom generalu Jovanu Divjaku kojeg su uhapsili u četvrtak u Beču. Bili su Arijana, Aida, Gordan, Adi, Meliha, Darjan, Senka, Duška, Deni,… bilo je i pretjerano jako policijsko osiguranje. Nije bilo vremena za bilo čiju manipulaciju.

Protest pred ambasadom Austrije (Sarajevo, 4. mart 2011)
Protest pred ambasadom Austrije (Sarajevo, 4. mart 2011)
Svi koji su znali a nisu došli iz kojih god besmislenih razloga to bilo – sami sa sobom neka riješe neke stvari u svojim pljosnatim glavama! Jer niko, ama baš niko ne može opravdati svoje odsustvo bilo kakvim glupim izgovorom. Da je bio vidio bi i Jovinog borca bez noge i majku koja je izgubila sina, sestre, braću, djecu, komšije i sve te građane ozlojađene novim idiotlukom koji se nakon Opsade servira Sarajevu, nakon agresije Bosni i Hercegovini.

Nismo ništa drugačiji od vas. I mi ranimo u petak na neodložne poslovne obaveze. Ali iako neispavani i smrznuti od noćas, doći ćemo opet danas (petak) u 13 sati pred ambasadu Austrije u Sarajevu. Dođite i svi vi lajkači i na kliku brzi, a na nogama lijeni. Samo ako dođete i povećate broj onih kojima je stalo do normalnog života bez straha od imbecilnih hapšenja, kojima je konačno dosta šutnje, samo tako ćete se manje stidjeti samih sebe. Ne zbog nas, ne zbog medija, nego zbog normalnosti i pravde za NAŠEG JOVU DIVJAKA!

Dođite! Ne dozvolite da vas tišina samelje!

piše: Nermin Čengić

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *