Dodjeljena priznanja i plakete Kantona Sarajevo za 2010. godinu

Gregor VolonekPovodom obilježavanja manifestacije “Dani Kantona Sarajevo” sinoć je u Narodnom pozorištu Sarajevo održana svečana sjednica Skupštine KS na kojoj su dodijeljena najveća priznanja i plakete Kantona Sarajevo laureatima za 2010. godinu.

Predsjedavajući Skupštine KS Denis Zvizdić uručio je plaketu počasnog građanina doktoru Gregoru Voloneku iz Beča, vodećem stručnjaku u oblasti dječije kardiohirurgije za izuzetan doprinos razvoju Kantona u ovoj oblasti zasnovanom na principima visoke profesionalnosti, solidarnosti i humanosti.

Ivica ŠarićPlaketa Kantona Sarajevo, kao priznanje za 35 godina izuzetnog umjetničkog rada u oblasti muzičkog stvaralaštva i doprinos u promociji kulturno-umjetničkih vrijednosti Kantona i BiH, dodijeljena je Ivici Šariću. Plaketu je uručio premijer KS Besim Mehmedić.

Posthumnno su uručene i plakete Kantona Sarajevo Krstanu Bijeljcu kao priznanje za izuzetan doprinos humanizmu, borbi za ljudska prava i slobode, njegovanje suživota i razvoj međunacionalne tolerancije, te Juanu Antoniu Samaranchu za izuzetan doprinos u obnovi tokom agresije porušenih olimpijskih objekata na području Kantona i BiH, kao i za širenje istine o pravednoj borbi Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Plakete je premijer Mehmedić uručio sinu pokojnog Bijeljca, dok je za Samarancha plaketu preuzeo ambasador Kraljevine Španije u BiH Alejandro Alvargonzales San Martin.

Amra MadžarevićOve godine kolektivna nagrada dodijeljena je Muzeju Sarajeva koji slavi 60 godina rada. Plaketu Kantona kao priznanje za očuvanje kolektivne baštine grada i promociju kulturno-historijskih i društvenih vrijednosti u Kantonu i Bosni i Hercegovini direktorici Muzeja Amri Madžarević uručio je premijer Mehmedić.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *