Donacija disciplinskom centru za maloljetnike KS

Uvijek možeš nešto učinitiUred italijanske kooperacije za razvoj (UTL) danas je Disciplinskom centru za maloljetnike Kantona Sarajevo dodijelio donaciju u materijalu i opremi vrijednu 20.000,00 eura za realizaciju prve faze projekta „Uvijek možeš nešto učiniti”.

„Ovo je prva značajna donacija za naš centar koja se sastoji u modernoj kompjuterskoj opremi za kabinet informatike, didaktičkom materijalu, kancelarijskoj opremi, školskoj i stručnoj literaturi, potrošnom materijalu, te edukaciji uposlenika Disciplinskog centra, što će značajno koristiti u radu sa našim štićenicima”, istakao je direktor Samir Suljagić.

Svečanom činu prisustvovali su i premijer Kantona Sarajevo Besim Memedić, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Emina Dubravić, ambasador Republike Italije NJ.E. Raimondo De Cardona, direktor UTL-a Silvano Tabbo, te koodinatorica projekta Ornella Di Loreto.

„Kako bismo proširili našu saradnju, bilo bi dobro organizirati i jednu prijateljsku fudbalsku utakmicu između bosanskohercegovačkih i italijasnkih klubova, a sva prikupljena sredstva na ovaj način donirati centru, kako bi se unaprijedio njegov rad sa maloljetnim prijestupnicima”, predložio je premijer Mehmedić.

S obzirom da je problem maloljetničkog prijestupništva prisutan i u Italiji, ambasador Raimondo De Cardona kazao je kako je međusobna razmjena iskustava izuzetno značajna za obje zemlje, te najavio nastavak saradnje.

„Činjenica je da maloljetničko prijestupništvo nema granice, pa je zbog toga naš zajednički interes da edukujemo službenike vladinog i nevladinog sektora, čiji angžman i znanje može biti ključno u prevenciji, suzbijanju i rješavanju problematike maloljetničkog prijestupništva”, istakao je na kraju direktor UTL-a Silvano Tabbo.

piše: Azra čozo

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *