Druženje djece iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva

Osnovna škola Džemaludin ČauševićAmbasada Japana u Bosni i Hercegovini i Razvojna agencija Japana su jučer organizovali posjetu učenika i nastavnika osnovne škole Jovan Dučić, Istočno Sarajevo, osnovnoj školi Džemaludin Čaušević, Sarajevo.

Prema riječima direktorice sarajevske osnovne škole Haše Albinović, cilj ove posjete je druženje djece i ukazivanje na činjenicu da se Bosna i Hercegovina treba ponositi različitostima kojima je bogata.

“Mi smo već bili u posjeti u osnovnoj školi Jovan Dučić i tamo smo izuzetno lijepo primljeni. Naši nastavnici sarađuju, a djeca se druže i realiziraju zajedničke projekte. Nemamo nikakvih problema sa djecom, oni vrlo brzo nađu zajedničke interese i vrlo brzo postanu prijatelji”, istakla je Haša Albinović.

Ranka Mandić, koordinatorica projekta i nastavnica engleskog jezika u osnovnoj školi Jovan Dučić, je istakla kako su ovakva druženja dokaz mogućnosti i neophodnosti zajedničkog života.

Druženje je obuhvatilo likovnu radionicu u kojem djeca od majstorice origamija uče ovu zahtjevnu, japansku vještinu. Održana je i zajednička priredba u toku koje su učenici obje škole, recitacijom i muzikom slali poruke mira, ljubavi, razumijevanja i tolerancije.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.