Državno prvenstvo u odbojci za osobe sa posebnim potrebama

Državno prvenstvo u odbojci za osobe sa posebnim potrebamaPod pokroviteljstvom Special Olympics BiH, u Derventi je dana 31.oktobra 2009. godine održano državno prvenstvo u odbojci za osobe s umanjenim sposobnostima.

Na državnom prvenstvu učešće je uzela 21 ekipa iz 17 Klubova osoba s umanjenim sposobnostima iz 11 općina Bosne i Hercegovine: Sarajeva, Banja Luke, Tuzle, Dervente, Gradačca, Zenice, Pazarića, Prijedora, Fojnice, Sokoca i Dervente.

Državno prvenstvo u odbojci za osobe sa posebnim potrebamaOdbojkaši NVO altruista “Svjetlo” su na državnom prvenstvu u odbojci osvojili dvije titule viceprvaka (u prvoj i drugoj diviziji) dok su odbojkašice osvojile treće mjesto, i jedini su nastupili sa tri ekipe i to: I (prva) , II (druga) i III (treća) diviziji muški i I (prvoj) i I (prvoj) diviziji djevojke.

Odbojkaši u I (prvoj) i II (drugoj) diviziji osvojili su titule viceprvaka Bosne i Hercegovine , dok su odbojkašice osvojle treće mjesto. Ovim plasmanom, Odbojkaši II divizije i odbojkašice I divizije nisu uspjele odbraniti dvostruke titule prvaka Bosne i Hercegovine osvojene u Srebrenici 2008. godine i Zenici 2007. godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *