Dubioza Kolektiv je MTV Best Adria Act!

Konačno, poslije tri nominacije, da i nas MTV sunce ogrije

Bosanskohercegovački sastav Dubioza kolektiv ovogodišnji su dobitnici nagrade MTV Best Adria Act! Dubioza Kolektiv je do sad tri puta bila nominovana za ovu nagradu, a sada je pobijedila u veoma jakoj konkurenciji iz regiona koju su činili Hladno pivo, Magnifico, S.A.R.S. i SevdahBABY.

“Konačno, poslije tri nominacije, da i nas MTV sunce ogrije. Prije svega da se zahvalimo svim ljudima koji su glasali, a mi ćemo održati svoje obećanje i pokriti troškove pokvarenih miševa i tastatura po principu staro za novo. Oštećeni neka se jave na facebook.com/dubioza. Na kraju bismo da se zahvalimo i svim ljudima koji su nam pomogli oko štele za dobijanje nagrade i da ih pozovemo sve u naštelivanje takmičenja za World Wide Act, ako već ne možemo namjestiti ulazak u EU, kredit iz MMF-a i kvalifikacije za fudbal u Poljskoj”, reakcija je članova benda na vijest o pobjedi koja ih je zatekla na povratku kući poslije uspješnih koncerata u Francuskoj.

Ipak, glasanju ovdje nije kraj! Narednih sedmicu dana, sve do 23. oktobra u ponoć, imat ćete priliku da podržite Dubioza Kolektiv i pomognete bendu da se nađu među pet nominovanih izvođača iz cijelog sveta koji će se ove godine takmičiti za novo MTV priznanje, nagradu “World Wide Act”! Fanovi glasaju za pobjednike regionalnih glasanja kako bi izabrali najboljeg izvođača koji će ponijeti “evropsku titulu”. Predstavnik Evrope će se zatim boriti sa drugim nominovanim izvođačima iz Latinske Amerike, Sjeverne Amerike, Azije-Pacifika i Afrke/Indije/Bliskog istoka za prestižnu titulu. Imena pet nominovanih izvođača/grupa za ovu novu kategoriju bit će objavljena kasnije.

Ninoslav Jovanović, glavni i odgovorni urednik regionalnog MTV-a, povodom objave rezultata glasanja za Best Adria Act 2011 izjavio je: “Ove godine, konkurencija za Best Adria Act, u okviru MTV European Music Awards, bila je na naše zadovoljstvo jača nego ikada. Kažem na naše zadovoljstvo jer to znači da regionalna muzička scena raste i jača, što je nama na regionalnom MTV-u, prije svega i bio cilj. Nažalost, pobjednik može biti samo jedan, a pobjedu je sasvim zasluženo odnio Dubioza kolektiv, i ja im od srca čestitam na njoj. Iskreno se nadam da će im ova nagrada pomoći u karijeri, i da će je iskoristiti na najbolji mogući način, a regionalni MTV je tu da im pomogne. Ovdje se priča o ovogodišnjem glasanju ne završava, jer oni sada staju rame uz rame sa ostalim pobjednicima poput Adele, Sweedish House Mafia, Lena, da nabrojim samo neke, u oštroj konkurenciji i napetoj trci za World Wide Act. Pozivam sve njihove fanove, i fanove kvalitetne muzike iz regiona koju MTV promoviše na svom programu, da im pomognu u toj trci tako što će i dalje glasati za njih na stranici mtvema.com.”

Zato ne propustite da glasate i podržite Dubiozu Kolektiv na mtvema.com do 23. oktobra!

Ovogodišnja dodjela evropskih MTV nagrada (EMA – Europe Music Awards), održat će se 6. novembra u Belfastu u Sjevernoj Irskoj. U trci za 2011 MTV EMA sa šest nominacija vodi Lady Gaga, a Katy Perry i Bruno Mars je slijede sa po četiri nominacije. Britanska pjevačica Adele, koja je proglašena i za najtiražniju muzičku zvijezdu godine, nominovana je za tri nagrade, kao i mladi kanadski pjevač Justin Bieber. Ova 18. po redu godišnja dodjela MTV EMA prenosit će se uživo u nedjelju, 6. novembra u 21 sat po našem vremenu iz Odyssey Arene u Belfastu, putem MTV mreže kanala širom svijeta.

Voditeljica ovogodišnje dodjele nagrada bit će Selena Gomez, dok su svoje nastupe za sada potvrdili Lady Gaga, Bruno Mars, Coldplay, Red Hot Chili Peppers, LMFAO, Jason Derulo, Jessie J i Snow Patrol.

Prenos “2011 MTV EMA” će biti dostupan potencijalnom auditorijumu od preko 1,2 milijarde ljudi preko globalne MTV mreže od preko 60 kanala koji dosežu u više od 640 miliona domaćinstava širom svijeta, kao i putem prenošenja preko partnerskih mreža i kanala. Naravno, različiti kombinovani programi i sadržaji će biti dostupni i cijeloj interaktivnoj zajednici, preko gotovo 200 MTV globalnih digitalnih medija.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *