Dubioza poklonila energiju Sarajlijama

Dubioza Kolektiv (4. juni 2010, Dom mladih, Sarajevo)U petak, 4. juna 2010. godine, u sarajevskom Domu mladih je održan još jedan u nizu sjajnih nastupa Dubioze kolektiv. Bio je to jedan od onih koncerata koji će zasigurno ostati zapisan kao jedan od boljih događaja u glavnom gradu ove godine.

Kako procijeniti kakav je koncert? Obiđite šankove, a u Domu mladih ih ima najmanje četiri i vidite kakvo je stanje. Ako u redu čekate duže od 10 minuta da nespremni šankeri i šankerice uspu dragocjenu tečnost u plastične čaše to vam je pokazatelj da ste na dobrom i jako posjećenom događaju.

Ovo se odnosi naravno na one koji ne poznaju rad ponajboljeg bosanskohercegovačkog benda još od njihovih početaka, ko nikad nije bio na njihovim koncertima, i ko se slučajno zatekne negdje gdje Branski izbacuje beatove, Vedran prepliće po dršci bas, a Armin po žicama električne gitare. Ne treba zabroaviti ni Senada i Orhana koji se, zajedno sa Branskim, brinu o korektnom ritmu, a pomenuta ekipa “tjera” Adisa i Almira da izvrište sve što je već smišljeno i napisano ili je sinoć bilo u vrelom zraku Doma mladih.

Još jedan sjajan koncert Dubioze je bio upriličen kao sarajevska promocija albuma “5 do 12“, a poslužio je kako bi se tradicionalno “revolucionarna” omladina glavnog grada iskakala i znojem oslobodila unutrašnjih otrova, te vrlo spremno uzviknula da “zbog svjetske krize nema za rizle…“, i da je neophodno “bring the system down-down”…

Dubioza Kolektiv (4. juni 2010, Dom mladih, Sarajevo)Kad se bend nakon žestoke svirke povukao, prepuna sala ispunjena oznojenim glavama ih vraća na bis povicima “Vratiće se Valter, jebaće vam mater!

Bila je upečatljiva i reakcija dvije ljepotice koje su većinu koncerta presjedile, sve dok se nije začuo “Balkan funk“, a onda su skočile na noge kao oparene, pa na šank i otplesale Orhanovo “ček it aut nau“.

U svakom slučaju, Dubioza je posjetiocima sarajevskog Doma mladih poklonila jedno lijepo i uzavrelo veče, a njihovu energiju će već 11. juna imati priliku iskusiti i riječka publika, nakon čega su na redu i Osijek, Karlovac, te Zagreb 23. juna, a prema najavama za bend slijedi i dugo, vrelo, radno ljeto, pa ako se zateknete negdje gdje sviraju preporučujemo da ne propustite priliku vidjeti odličan koncert.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *