Dubioza poklonila energiju Sarajlijama

U petak, 4. juna 2010. godine, u sarajevskom Domu mladih je održan još jedan u nizu sjajnih nastupa Dubioze kolektiv. Bio je to jedan od onih koncerata koji će zasigurno ostati zapisan kao jedan od boljih događaja u glavnom gradu ove godine.

Dubioza Kolektiv u Domu mladih (4. april 2010.)

Kako procijeniti kakav je koncert? Obiđite šankove, a u Domu mladih ih ima najmanje četiri i vidite kakvo je stanje. Ako u redu čekate duže od 10 minuta da nespremni šankeri i šankerice uspu dragocjenu tečnost u plastične čaše to vam je pokazatelj da ste na dobrom i jako posjećenom događaju.

Ovo se odnosi naravno na one koji ne poznaju rad ponajboljeg bosanskohercegovačkog benda još od njihovih početaka, ko nikad nije bio na njihovim koncertima, i ko se slučajno zatekne negdje gdje Branski izbacuje beatove, Vedran prepliće po dršci bas, a Armin po žicama električne gitare. Ne treba zabroaviti ni Senada i Orhana koji se, zajedno sa Branskim, brinu o korektnom ritmu, a pomenuta ekipa “tjera” Adisa i Almira da izvrište sve što je već smišljeno i napisano ili je sinoć bilo u vrelom zraku Doma mladih.

Još jedan sjajan koncert Dubioze je bio upriličen kao sarajevska promocija albuma “5 do 12”, a poslužio je kako bi se tradicionalno “revolucionarna” omladina glavnog grada iskakala i znojem oslobodila unutrašnjih otrova, te vrlo spremno uzviknula da “zbog svjetske krize nema za rizle…”, i da je neophodno “bring the system down-down”…

Dubioza Kolektiv u Domu mladih (4. april 2010.)

Kad se bend nakon žestoke svirke povukao, prepuna sala ispunjena oznojenim glavama ih vraća na bis povicima: “Vratiće se Valter, jebaće vam mater!” Bila je upečatljiva i reakcija dvije ljepotice koje su većinu koncerta presjedile, sve dok se nije začuo “Balkan funk”, a onda su skočile na noge kao oparene, pa na šank i otplesale Orhanovo.

U svakom slučaju, Dubioza je posjetiocima sarajevskog Doma mladih poklonila jedno lijepo i uzavrelo veče, a njihovu energiju će već 11. juna imati priliku iskusiti i riječka publika, nakon čega su na redu i Osijek, Karlovac, te Zagreb 23. juna, a prema najavama za bend slijedi i dugo, vrelo, radno ljeto, pa ako se zateknete negdje gdje sviraju preporučujemo da ne propustite priliku vidjeti odličan koncert.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *