Dubioza progutala Sloveniju

Dubioza kolektiv, bosanskohercegovački dub, reggae, hip hop i crossover bend je u trodnevnom naletu na Sloveniju uspio ono što mnogi muzičari sa naših prostora mogu samo sanjati.

Dubioza u Mariboru
Dubioza u Mariboru
U tri dana uzastopnih nastupa su rasprodali koncerte u Ljubljani, Novom Mestu i Mariboru.

Ljetos su nominirani za MTV nagradu, a redovno nastupaju u Sloveniji.

Sasvim je jasno da je muzika ovog sedmočlanog društeno angažovanog benda i vjerovatno najboljeg bosanskohercegovačkog muzičkog proizvoda koji energično šamaraju sve slušne i neposlušne, naišla na plodno tlo i u nekadašnjoj republici u zajedničkoj državi, a sad zemlji Evropske unije Sloveniji.

Na netom održanoj trodnevnoj mini turneji slovenska omladina je, osim poznatih stvari sa tri prva albuma i žestine sa posljednjeg, dobila i porciju nekoliko novih koje će se naći na najnovijim albumima (jedan na engleskom, jedan na naše jeziku) koje najavljuju za proljeće 2010. godine.

Maribor ŠTUK, 28. 11. 2009.

Uključi um svoj, na čelu hladan znoj. Mrtvo slovo na papiru: nisi čovjek, ti si broj. S glavom u pjesku kao noj. Duboko prema jezgri u što dublji sloj. Bježiš i ne želiš mijenjat’ život svoj. Kontinuirano poriš i šiješ isti kroj. Ti nisi taj kov, to nije tvoj soj. Ti nisi samo broj – uključi um svoj. Dubioza Kolektiv ne pomaže ti sedativ. Znam, nigdje nije lako. Dubioza Kolektiv, svi postajemo negativ. Do kad sve ovako?

Je li to cirkus?! Ne to je MUP. MUP? Da, MUP. Kakvih je to budala skup?! Ogromna prazna glava, pravde kržljav trup. Pametan šuti, muti. Pametuje glup. Neprestane gluposti “loop”. Cenera na kaficu, obraz nije skup. K'o prnje peri, deri. Lažne mjere mjeri. Sav profit sebi beri. Stiči će tebe beri-beri. Vlast i policija! Mito i korupcija!

Zipa, SIPA, onaj drot preko puta pravo tipa, tipa. Traži utoku, po pojasu se pipa, pipa. Vidi se da žuri, salo mu se biba, biba, giba, giba. Garant je u igri neka sitna riba. Foteljaš u vladi glavom klima, klima. Svake godina sve veča plima, plima. Neometan kriminal svima njima štima. Zipa SIPA! Čuje se policija! Vlast i policija” Mito i korupcija!

sarajevo.co.ba

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *